Nytt

I Leyton i Øst-London stanset politimannen Stuart Outten, i en rutinekontroll, en varebil uten forsikring. Outten og en kvinnelig kollega måtte følge etter varebilen i et minutts tid før de fikk sjåføren til å stanse. Da de to politibetjentene forsøkte å hindre sjåføren i å kjøre videre, gikk sjåføren til angrep med machete.

I kampen som fulgte så nærmest skalperte sjåføren Muhammed Rodwan fra Luton politimannen Outten med macheten. Politimannen greide, skadene til tross, å bruke sin taser på angrepsmannen og fikk til slutt arrestert ham. Mens blodet rant ringte han etter sin egen ambulanse.

Pc Stuart Outten, 28, radios for an ambulance as blood pours from his head and hands after a driver attacked him with a machete

56 år gamle Muhammed Rodwan ble fredag siktet for mordforsøk på politimannen.

 The suspect was seen lying in the road after being tasered

Muhammed Rodwan, etter taser med 50.000 volt.

Detective Chief Superintendent Richard Tucker, sa at det var et sjokkerende angrep, men dessverre ikke så uvanlig og at folk manglet respekt for politiet:

‘It was frenzied, unprovoked, shocking,’ Mr Tucker said. ‘Unfortunately, it’s not uncommon. This is a particularly nasty event but I would say there’s always a threat being a police officer. I’ve been in the police for a long time – there’s a sense of a lack of respect, not just for police but for authority.

‘I honestly believe that using that Taser may have saved his life. I would like to commend his bravery, resilience and determination. Despite being repeatedly stabbed, his first thought was to protect his colleague and the public.’

Richard Tucker vil ha strengere straffer.

 ‘I do get frustrated sometimes at the sentencing.’

I 2018 var det rundt 8000 angrep på politibetjenter i Storbritannia.

Stuart Outten befinner seg på sykehuset i en alvorlig men stabil tilstand etter operasjonen.

Londons borgermester, Sadiq Khan, tvitret:

“I am utterly appalled by this sickening attack. The men and women who serve in our police force in London are the best in the world, and their courage and dedication is inspiring.”

Daily Mail     BBC    The Guardian (selv denne avisen navngir overgriperen!)

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!