Nytt

Det finnes etterhvert ikke så rent få vitnesbyrd om at nominelt syriske asylsøkere i Nord-Europa, i det overveiende unge menn, viser en nokså storforlangende kravmentalitet som må fremstå særdeles upassende i vertsbefolkningenes ører.

Hara Dvinge gir et nytt eksempel i Den korte avis. En gruppe syreriske demonstranter har i protest slått leir fremfor utlendingemyndighetens kontorer på Østerbro i København.

Men denne gang er det ikke integrationsydelsen de brokker sig over. Nu er det sagsbehandlingstiden for familiesammenføring. 50-60 syriske mænd har derfor slået lejr i Ryesgade.

Der har de til hensikt å bli helt til sakene deres er behandlet. Det kan ta lang tid.

Ifølge myndighederne tager det ofte mellem 3-5 måneder at behandle en familiesammenføringssag, nogle af syrerne har ventet op til 6 måneder, andre op til 10 måneder, få mere end et år.

Den korte avis

Misfornøyde migranter demonstrerer i Danmark

Med tanke på den store overvekten av unge menn, er det umulig ikke å mistenke at familiene som ønskes brakt etter til Danmark, ikke opplever de helt akutte truslene mot sin egen sikkerhet. En av demonstrantene som har snakket med en TV-journalist, bekrefter dette inntrykket:

Jeg savner min familie, min mor og mine søskende. Men alle savner deres familie. Så vi venter og bliver her. Vi vil gerne have vores familie hos os.

Han sier altså ikke at han er redd for at familiemedlemmene skal dø; han sier at han savner dem.

For en syrisk tenåring som er kommet til Danmark, er savnet så stort at han ikke ville ha noen sikkerhetsmessige skrupler med å vende tilbake til hjemlandet:

Alaa Al Okla på 14 år er fra Syrien. Han har været i Danmark i et års tid. Han vil også gerne have sin far, sin mor og sin lillebror til Danmark. Alaa har tilsyneladende taget den lange rejse helt alene uden sin familie, og nu savner han dem så meget, at han vil hjem igen.

Dvinge skriver at mange dansker lurer på hvordan man kan overlate familiemedlemmer til sin skjebne ved å dra på egenhånd. Hun har selv et forslag til forklaring:

En forklaring kunne være, at de forhold som de kommer fra slet ikke er så livstruende som man gerne vil give indtryk af.

Ikke desto mindre blir man til alle døgnets tider fortalt at det er flyktninger.

 

Den korte avis