Feature

Jeg er begyndt at læse journalist og reklamemand og initiativtager til Christiania – Jacob Ludvigsen ‘s erindringer Hobbit i habit (Gyldendal), som jeg vil citere fra den kommende tid. Her en passage om den danske venstrefløj i 1970’erne, der gennem Demos opererede med egen efterretningstjeneste:

«Bryderierne på den danske venstrefløj blev en føljeton i Weekendavisen, hvor jeg sammen med min elev Ole Stuhr kunne latterliggøre det i 1970’erne succesrige foretagende Demos, der tjente gode penge på propagandistiske LP-plader og så alligevel fyrede folk i bedste «kapitalistiske» stil. Ud over at publicere bøger og musik var Demos også en efterretningstjeneste; blandt de ledende kræfter var Otto Sand, gennem 15 år betalt påvirkningsagent og demonstrationsprovokatør for Stasi under dæknavnet «Solist». Men det vidste vi ikke dengang. Frontfurien Bente Hansen var medlem af Demos’ bestyrelse. Information skrev også om sagen, og den intrigante dame forsøgte at presse Informations chefredaktør Knud Vilby til at standse den negative omtale – skrev Corsaren.»

(Side 260)