Innenriks

Tyrkia innkaller alle NATO-landene til møte tirsdag for å drøfte sikkerhetssituasjonen i lys av truslene fra IS og PKK. Mye tyder på at Tyrkia forsøker å gripe initiativet og vil utnytte selvmordsangrepet i Surc til å få aksept for krig og intervensjon på egne premisser. Dvs offisielt vil Tyrkia bekjempe IS, men i realiteten er det PKK de er ute etter.

 

 

NATO announces that the North Atlantic Council will meet Tuesday for consultations at Turkey’s request.

The alliance said Sunday that Turkey requested the meeting, which includes ambassadors of all 28 member countries, “in view of the seriousness of the situation after the heinous terrorist attacks in recent days.”

It said in a statement that Turkey would also seek to inform allies of the measures it is taking following an IS suicide bombing near Turkey’s border with Syria that left 32 people dead, and an IS attack on Turkish forces, which killed a soldier.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ga inntrykk av å stå last og brast med Tyrkia da han kommenterte innkallingen i Søndagsrevyen. Tyrkia hadde god grunn til bekymring, situasjonen var alvorlig osv. Når Stoltenberg er på Dagsrevyen er det ikke for å bli utspurt, det er for å formidle et budskap også NRK står bak.

Det gir et merkelig inntrykk av at NRK er en autoritet for formidling av en kunnskap som bare de på innsiden kjenner.

Men i virkeligheten forholder det seg motsatt. NRK forsøker å formidle en bestemt oppfatning, som tilslører Tyrkias skitne rolle. Tyrkia har gitt IS fritt leide. Når IS angriper Tyrkia – målet er kurdere – er Tyrkia kyniske nok til å utnytte dette som påskudd til å angripe PKK.

PKK ble bare avlagt et lite besøk i intervjuet og Stoltenberg svarte da at det var viktig ikke å ødelegge fredsforhandlingene, at problemet bare kan løses gjennom forhandlinger osv.

Er dette NATOs generalsekretær eller Arbeiderpartiets?

Det finnes så mye informasjon om det som skjer at forsøk på å dupere seerne ikke lykkes. Norge er ikke Tyrkia. Ikke ennå.

 

 

http://www.timesofisrael.com/live-updates-july-26-2015/

 

http://www.nrk.no/verden/tyrkia-ber-om-artikkel-fire-mote-i-nato-1.12473220