Nytt

En bil ble stanset i en kontrollpost i den vestlige tyrkiske byen Izmir. De svarte med å skyte og sprenge bilen i lufta. Associated Press kjøper myndighetenes versjon om at det var PKK. PKK pleier å operere lenger mot øst, i eget område.

Suspected Kurdish militants opened fire at police who stopped them at a checkpoint in the western city of Izmir before detonating their explosives-laden vehicle, the province’s governor said. A policeman and a courthouse employee were killed in the attack while two assailants were shot dead.

Terroren skaper et press om å føye seg etter myndighetenes versjon. Tyrkia er svært følsom for kritikk. Det er nok å høre på NRKs Sidsel Wold så hører man his masters voice.

Tyrkia forsøker å få kontroll over informasjonsstrømmen, men roter det til. Fremdeles er det ikke avklart hvem som massakrerte gjestene på nattklubben Reina nyttårsaften. To ulike bilder har vært publisert.

Myndighetene innførte raskt en nyhetssperre, slik de også gjorde torsdag i Izmir. Normalt vil internasjonale medier anføre at de ikke kan gå god for informasjonen, men det gjør man ikke med Tyrkia. Det gjør mediene til buktalere for Erdogan og hans regime.

Gov. Erol Ayyildiz said preliminary indications pointed to the Kurdistan Workers’ Party, or PKK, which has carried out a string of attacks in the past year and a half, mainly targeting Turkey’s security forces. Islamic State militants have also carried out several deadly attacks in the country.

“The information so far suggests it is the PKK. Such a conclusion was reached after we assessed the attack and ID’d the people,” Mr. Ayyildiz said.

Dette er standard versjon fra Ankare: – Informasjonen så langt tyder på PKK.

Men vi får ikke høre hva slags informasjon det er snakk om. Informasjonen etter den grusomme massakren på Reina innbyr ikke til tillit.

As with other attacks, the prime minister’s office in Turkey imposed a news blackout restricting coverage of the attack, citing public order and national security concerns.

Mr. Ayyildiz said the attackers were carrying two automatic rifles, rocket launchers and eight hand grenades.

The attack occurred near a courthouse in Izmir’s Bayrakli district, close to an entrance used by judges, prosecutors and other employees. Police detonated a second vehicle found near the scene of the incident.

Typisk nok: Det statlige nyhetsbyrået meldte at en tredje angriper kom seg unna. Men visestatsministeren sa ingenting om det da han gjorde et statement. Også på Reina var det snakk om flere angripere, før myndighetene la lokk på informasjonen. I begge tilfeller er det snakk om terrorister på frifot, i Reinas tilfelle om selve hovedmannen.

IS påtok seg ansvaret for Reina. Lenger ned i APs story kommer det at politiet onsdag arresterte 20 mennesker i forbindelse med etterforskningen. Hvor? Jo, i Izmir!

Lyder det ikke plausibelt at det er en sammenheng mellom angrepene?

 

http://www.wsj.com/articles/turkey-explosion-leaves-10-wounded-2-assailants-killed-in-shootout-1483627983