Innenriks

Tronsmo bokhandel er reddet. Etter at Entra Eiendom sa opp kontrakten har bokhandlens skjebne vært uviss. Nå har Tronsmo skaffet seg nye lokaler et steinkast borti i gata, nærmere bestemt Universitetsgata 12, får Document opplyst i butikken.

Det er lokalet på hjørnet av Kr. Augustsgate og Universitetsgata, der antikvitetsbutikken Kaare Berntsen lå.

Det er en langt mer prestisjefylt adresse og således et opprykk for Tronsmo.

Tronsmo er kjent som venstresidens bokhandel. Uansett politisk ståsted er det mye god litteratur å finne, ikke minst av importert litteratur. Nylig gjennomførte bokhandelen det tradisjonelle bakgårdssalget, hvor det var mye sjeldent og fint å finne til en svært billig penge.

Oslo har ikke mange slike steder igjen. Et annet er Cinemateket i Dronningensgate som det vil være en tragedie å flytte, slik regjeringen har varslet.

Dette er små steder, men med en kulturell betydning ut over størrelsen.