Trond Andresen er ikke lenger sikker på om han vil bære sin plakat om at «gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk». Etter at LO har bedt han droppe plakaten er han nå i tenkeboksen. Andresen forsøker å redde ansikt og klamrer seg til et flisespikkeri om ord når han konfronteres med at LO har snudd i saken og bedt han droppe plakaten.

– Hvordan reagerer du på at LO har snudd i saken?

– Det var nytt for meg, det har ikke jeg hørt, svarer Trond Andresen.

– LO-leder Denstad har tatt kontakt med deg og bedt deg la være å gå med plakaten?

– Å ja, det ja. De hadde et ønske om det, ja. De har ikke snudd, de har ikke sagt at det ikke var lov. De har ytret ønske om at jeg ikke skal bære den, og jeg har sagt at det må jeg tenke på ett døgn. Jeg er i tenkeboksen. Dette er ærlig talt en storm i et vannglass, takket være en viss dagsavis har det blitt et omfang rundt dette som er helt uvirkelig. Men jeg kunngjør min beslutning i morra.

Peder Martin Lysestøl, styremedlem i Palestinakomiteen, ber også Trond Andresen om å droppe plakaten i årets 1. mai-tog.