Trond Andresen fikk like før 1. mai mye kritikk og mange oppfordringer om å droppe en plakat han har gått med tidligere år – en plakat med påskriften «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk». Andresen ga seg ikke så lett og bar «samme» plakat, men byttet ut deler av teksten med et smilefjes i årets tog.

Nå er Andresen kastet ut av et nettforum for Trondheims venstreside.

En av administratorene av gruppa forklarte i en FB-tråd at Andresen ble kastet ut fordi han «hadde som prosjekt å ødelegge Facebook-gruppa for alle andre, oppførte seg som om det var hans egen private Facebook-vegg og nektet å forholde seg til diskusjonsregler». Videre heter det i begrunnelsen at utestengningen handler om at når en poster ett innlegg daglig om samme personlige kjepphest, så blir forumet mindre interessant for andre – og dermed spam.

Noen ganger kan det være verdt å lytte til erfarne radikalere:

«Jeg ble med i den naive tro at her kunne man ha usensurert debatt om det meste som opptar radikale folk. Det jeg oppdaget etter hvert var manglende intellektuell nysgjerrighet, snever intoleranse, politisk angsbiteri og nedlatende personkarakteristikker fra den lille og anonyme yngre vennegjengen som styrer dette forumet. Og en skuffende taushet fra gamle venner der fra min egen generasjon», slutter Andresen.