Ålborg universitet skal 24. februar være vert for et debattmøte om ytringsfrihet mellom Lars Hedegaard og Abdul Wahid Petersen, dansk konvertitt. Men universitetsdirektøren tålte ikke en plakat med to tegninger av Kurt Westergaard. Han sier det finnes ekstreme muslimske miljøer og han tar ikke sjansen.

I forbindelse med et debatarrangement 24. februar i Frit Forum i Aalborg, hvor Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsselskabet, og imam Abdul Wahid Pedersen, skal diskutere under overskriften «Hvor går grænsen for ytringsfrihed?», har Aalborg Universitet valgt at trække deres helt egen grænse og undlade at trykke en plakat af frygt for repressalier fra militante muslimer.

Som studenterpolitisk organisation får Frit Forum Aalborg trykt sine arrangementsplakater på Aalborg Universitets trykkeri UNI.PRINT. Plakaten til debatten mellem Lars Hedegaard og Abdul Wahid Pedersen indeholdt to tegninger udført af Kurt Westergaard. Den ene tegning var Westergaards berømmede portræt af religionsstifteren Muhammed med en bombe i sin turban, mens den anden tegning var Westergaards portræt af politikeren Geert Wilders, der på tilsvarende vis har fået placeret en bombe i sin karakteristiske blonde manke.

Tegningen af Muhammed var imidlertid for stærk kost for universitetsdirektør Peter Plenge. Han har besluttet, at Aalborg Universitet ikke vil trykke plakaten. Dels af hensyn til muslimers religiøse følelser, som universitetet ikke ønsker at krænke, og dels af frygt for repressalier.

«Jeg vil ikke påføre trykkeriets medarbejdere risiko for ulemper ved, at universitetet lægger trykkemaskiner til at trykke plakaten. Da tegningen er kontroversiel, tager jeg hensyn til en risiko i omverdenen og forholder mig til den risiko, medarbejderne i min forvaltning kunne påføres. Derfor bliver der trykt en plakat med et mere neutralt budskab,» udtaler Peter Plenge til Sappho.

Ligger du ikke under for et religiøst pres så?

«Jeg tager hensyn til, at der findes en gruppe af militante muslimer,» siger Peter Plenge.

Aalborg Universitet i karikaturstrid

Les også

-
-
-
-
-
-
-