Demografi

Bekymringen til Oslos politikere er hvilken type arkitektur som skal prege hovedstaden. Demografi spiller mindre rolle. Uansett arkitektur så er visjonen at menneskene skal leve side om side med sine sterkt forskjellige kulturer og religioner. Forestillingen om den harmoniske regnbuebyen lever videre.  Uenigheten ligger i om Oslos folk skal bo i skyskrapere eller ikke.

– Det er oppsiktsvekkende at Raymond Johansen vil bygge bolighus som er 117 meter høye, sier Høyres byrådsleder, Stian Berger Røsland.

—-

Det får Berger Røsland til vise litt ubesluttsomhet: Han vet ikke om han skal le eller gråte:

– Vi snakker om et Arbeiderparti som var negative til Barcode fordi de syntes byggene var for høye. Nå sier de ja til noe som er to-tre ganger så høyt; Plaza er 117 meter. Det er en ganske uforståelig snuoperasjon, sier byrådslederen.

Han viser til at laveste Barcode-bygg er 46 meter og høyeste 63 meter.

– Johansen åpner for det, fordi Oslo vil vokse med Moldes størrelse annethvert år og har behov for mange boliger?

– Oslo er en av Europas mest voksende byer og det vil være behov for å bygge i høyden. Men det vil ha store konsekvenser for Oslo hvis dette skal bli fremtidens boligpolitikk.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/boligmarkedet/vil-du-bo-i-en-saa-hoey-boligblokk-ap-er-aapen-hoeyre-sier-nei/a/23433557/