Nytt

Tyrkia har besluttet å bygge moskéer ved alle universitetsområdene i landet. Beslutningen ble tatt i forrige måned. Noen av studentene protesterer. De har lansert underskriftskampanjer for bygging av buddist-templer og til og med Jedi-templer (may the Force be with you). Men de aller fleste vil selvfølgelig gjerne ha moskéer. Nesten 200.000 studenter skrev under på moskébygging.

turkey-student-getty

Langt fra alle studentene vil ha moskéer.

Istanbul Technical University (İTÜ) Mehmet Karaca announced that a “landmark mosque” would be built on the university campus, Turkish newspaper Hurriyet Daily reported.

Almost 200,000 thousand students have signed an online petition calling for the creation of the mosque on the campus, leading to more than 20,000 İTÜ students starting a similar petition calling for a Buddhist temple.

Meanwhile, at Dokuz Eylül University in the western province of Izmir, more than 5,000 students have called for a Jedi Temple.

De protesterende studentene kjemper for en tapt sak, naturligvis. Hele 99,8% av Tyrkias befolkning består av sunni-muslimer. Apropos Tyrkia, det er lenge siden noen har nevnt EU-medlemskap for landet…

The Independent