Albert_Speer_s_Walk_Around_the_WorldFantastisk historie fra Wikipedia om nazisten Albert Speer, der vandrede verden rundt i Spandaufængslets gård:

«Da udkastet til erindringer (Albert Speers erindringer, red.) var færdigt og hemmeligt viderebragt, ledte Speer efter et nyt projekt. Han fandt det, mens han fik sin daglige motion ved at gå i cirkler rundt i fængselsgården. Ved omhyggeligt at måle længden af runderne satte Speer sig for at gå afstanden fra Berlin til Heidelberg. Han udvidede derefter sin ide til enverdensomspændende rejse og forestillede sig de steder, han «rejste» igennem, mens han gik rundt om fængselsgården. Speer bestilte rejsebøger og andre materialer om de lande, som han forestillede sig at gennemrejse, så han så vidt som muligt kunne danne sig et præcist billede. Omhyggeligt beregnede han hver meter, han «rejste» og kortlagde afstande på den rigtige verdens geografi. Han begyndte i det nordlige Tyskland, passerede gennem Asien gennem en sydlig rute, inden han gik ind i Sibirien, krydsede Beringstrædet og fortsatte sydpå, til han ved slutningen af sin indespærring endte 35 kilometer syd for Guadalajara i Mexico.»