Borgermester av St. Petersburg, Anatolij Sobtsjak, hadde en medarbeider som het Vladimir Putin i annen halvdel av 90-tallet. Sobtsjak døde under mystiske omstendigheter i Kaliningrad i februar 2000, da han drev valgkampanje for Putin.

Nå står enken hans frem og sier at han ble forgiftet. Narusova uttrykker seg forsiktig og sier at hun og datteren har deponert bevis på et trygt sted. Men hun forteller at to KGB-folk som ledsaget Sobtsjak ble drept kort etter.

Hvis Sobtsjak ble drept kaster det også mistanke på Putin. Men Narusova tør ikke kritisere Putin direkte. Hun sier imidlertid at 15 år i maktposisjon er lenge og siterer Lord Acton: All makt korrumperer, absolutt makt korrumperer fullstendig.

http://www.rferl.org/content/questions-remain-about-death-of-man-who-made-putin/26867539.html

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂