Tavle

Teknologien utvikler seg raskere enn kulturen. I Sør-Afrika kan man benytte en ny app for å sjekke hvor mye man må ut med i medgift for døtrene. Dette beregnes i antall kuer. Gjennomsnittet i flere av byene i Sør-Afrika er tolv kuer.

 

A62GK5

Ja, hva blir det til?

The ‘Lobola Calculator ‘ – Lobola means bride price, or dowry – calculates a woman’s marital value and then determines what she is worth based on the dowry averages in different South African provinces, which vary.

In Gauteng, which includes Johannesburg and Pretoria, the average Lobola is 12 cows, or £893.

På appen legger man inn alder, høyde, vekt og midjemål og så må man vurdere sin attraktivitet på en skala fra ‘absolutt ikke’ til ‘brennheit’. Deretter kommer utdannelse, jobb, om man har vært gift før og om man har barn. Vi gjetter at skilt småbarnsmor i 30-årene ikke gir full uttelling, uavhengig av utdannelse og jobb. Men som sagt, vi gjetter bare.

A disclaimer on a website for the app says the Lobola Calculator is ‘just for entertainment and is not intended to replace the true culture and protocols of lobola’.

The app is only currently available for Android devices, but it is being developed for iOS and BlackBerry. It also determines lobola for a man.

Hm. For menn også. Undres om de samme spørsmålene stilles der?

Litt senere:

Etter en personlig test av Lobola kalkulatoren er det med tristhet å melde at man bare er verdt fire kuer (rundt tre tusen kroner). Og det selv etter å ha løyet på alderen og sagt at man er brennheit! Er man tidligere gift eller har barn så blir man helt klart å anse som annensortering. Ved å legge på ekstra vekt og bli arbeidsledig fikk jeg verdien minus to kuer! Huff og huff!

Men vent litt, var ikke dette medgift? Hvis resultatet går i minus, da må jeg vel  to kuer da? Dette kan jo nesten bli lønnsomt.

Daily Mail