Nytt

I sommer publiserte iTromsø et intervju med legen og Palestina-aktivisten Mads Gilbert. Dersom avisen refererer Gilbert korrekt, kan han ufrivillig ha avslørt Hamas som krigsforbrytere.

Ifølge legen er Gaza for øyeblikket under intens bombing. Han opplyser også om at de har røntgenbilder som indikerer bruk av spikerbomber, som er ulovlig.

Det er Gunnar Søyland på Verdidebatt som har funnet frem og kommenterer artikkelen fra i sommer:

Men nå er det bare den haken ved historien at Israel ikke bruker hjemmelagde spikerbomber. Derfor kan Gilbert uforvarende ha avslørt en hemmelighet: At Hamas har brukt slike terrorvåpen mot Gazas egne innbyggere.

Det gjenstår å se om Gilbert vil stå ved sine uttalelser om disse røntgenfunnene, eller om han vil gå tilbake på dem. Om han går tilbake på dette, vil han fremstå som en som har løyet på Israel. Om han vedstår seg dette, kan han komme til å falle i unåde hos sine oppdragsgivere for sin avsløring.

Les også

-
-
-
-
-
-