Nytt

Aftenposten skriver at det er overveiende sannsynlig at Israel bruker Gaza som testlaboratorium for nye våpen, etter at observatørene Mads Gilbert og Erik Fosse ga uttrykk for disse mistankene på en pressekonferanse på Gardermoen i kveld.

Gilberts og Fosses mistanker støttes og bekreftes i følge Aftenposten av Norsk Folkehjelps våpenekspert Per Nergaard og Hans Husum ved Tromsø Mineskadesenter:

Våpenekspert Per Nergaard i Norsk Folkehjelp sier det er «overveiende sannsynlig» «DIME-våpen» er brukt i Gaza.

DIME-granatene inneholder wolfram (tungsten). Dette stoffet gir granatene en mer voldsom effekt på et mer begrenset område enn vanlige eksplosiver.

Trykkbølgene fra disse våpenene kan føre til at kroppsdeler, som oftest ben, blir revet rett av.

– Testlaboratorium for nye våpen

De norske legene Mads Gilbert (61) og Erik Fosse (58), som mandag kom tilbake fra Gaza, sier de har sett avrevne kroppsdeler som tyder på at DIME-våpen er blitt brukt.

– Det er en sterk mistanke om at Gaza nå blir brukt som et testlaboratorium for nye våpen, sa Gilbert på en pressekonferanse på Gardermoen mandag.

Gilbert og Fosse har sendt bilder av disse skadene til Tromsø Mineskadesenter, hvor de er blitt analysert av Hans Husum. Også Husum har konkludert at skadene sannsynligvis skyldes DIME-våpen.

– Grunnen til at jeg bruker begrepet «overveiende sannsynlig», er samtaler jeg har hatt med Husum og det jeg ellers vet om DIME, sier Nergaard til Aftenposten.no.

Kirurg og politisk aktivist Hans Husum skapte for øvrig debatt i Norge i 2001, da han forsvarte terroristers moralske rett til å angripe mål i USA sammen med nettopp Mads Gilbert.

Aftenposten: – Overveiende sannsynlig at nye våpen blir testet i Gaz

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Les også