Mads Gilbert publiserte i fjor sommer et brev i legetidsskriftet the Lancet med fordømmelse av Israel. To av medforfatterne, Paola Manduca og Swee Ang Chai, hadde promotert en video laget av den amerikanske nynazisten David Duke.

Det fremkommer i et brev skrevet av ni leger fra USA, Storbritannia og Australia offentliggjort i VG papir tirsdag 27. januar.

Mads_Gilbert_031109

De ni legene mener det er forkastelig at VG kåret Mads Gilbert til årets navn i 2014. (foto: no.wikipedia.org)

VGs beskrivelse av Gilberts aktiviteter er urovekkende fordreid, noe som gjør kåringen svært problematisk.

Det offisielle Norge har trykket Mads Gilbert til sitt bryst. Hans propalestinske standpunkt er blitt deres. Men man skal ikke lytte mye til Gilbert for å merke at han ikke har noe kritisk å si om Hamas. Det burde mane til en viss forsiktighet og årvåkenhet.

Da den danske journalisten Martin Krasnik intervjuet Gilbert i Deadline i fjor sommer, var det nettopp hans manglende kritikk av Hamas og knusende kritikk av Israel, som ble stridstema. Gilbert ble eitrende forbannet og kom hjem til norske medier som lot ham fyre løs på dansken.

Koblingen til David Duke, en notorisk rasist og nazist, har det vært tyst om.

The Lancets redaktør, Richard Horton, erklærte for sent at han var «forferdet over å oppdage at to av brevets medforfattere hadde videreformidlet en forrykt og støtende video. Det overlagte antisemittiske verdenssynet uttrykt i denne videoen er avskyelig og fortjener universell fordømmelse».

Likevel, Gilbert var og er, taus om saken. For en mann som er så verbalt pågående i alt som støtter egne synspunkter om politikk og moral, sier denne tausheten om kollegers motbydelige hat og rasisme mer enn ord kan.

Brevet ble publisert i the Lancet 23. juli: An open letter for the people in Gaza. Det er preget av den samme generelle fordømmelse av Israel, som Gilbert er kjent for. Israel tilskrives de verste motiver: den israelske hæren går bevisst etter sivile, skriver de. Men kan ikke forklare hvorfor tapstallene da ikke er av en helt annen størrelse, i en befolkning på 1,8 millioner.

Videoen som de to Gilbert-medforfatterne promoterer er denne:

Det er en bloddryppende fremstilling av jøder som er nazister verdig. På slutten trekker David Duke frem Gilad Atzmon som en jøde som endelig ser sannheten. Gilad Atzmon har vært gjest hos palestinavenner i Trondheim og fått tale på NTNUs område.

At norsk venstreside er assosiert med folk som David Duke hyller, eller som hyller David Duke, har vært et faktum lenge. Men norske medier reagerer ikke. På et eller annet tidspunkt vil regningen komme.

De ni legene som kritiserer VG og Mads Gilbert, påpeker at han utnytter sin legegjering til å fremme sitt politiske synspunkt på en uredelig måte. Gilbert har aldri balansert kritikken av Israel med en kritikk av Hamas. Gilbert gjør seg til frivillig gissel for Hamas’ politikk.

De ni legene spør også om norske skattebetalere er klar over at de finansierer Gilberts aktivisme, gjennom det offentliges støtte til NORWAC.

NORWAC var nylig i søkelyset da det kom frem at de driver et sykehus inne på et område i Syria som er kontrollert av IS. En kurder i Norge fortalte Dagsrevyen om dette, men Gilberts kollega Erik Fosse, benektet at IS hadde kontroll.

Siden norsk venstreside er så tungt lastet med propalestinere tipper de over og havner i kompromitterende selskap. NRKs seniormedarbeider Gro Holm hadde et innslag om jøders innflytelse i amerikansk politikk og samfunnsliv, med spesiell vekt på mediene. Der kom hun til å sitere opplysninger som viste seg å stamme fra det nazistiske nettstedet stormfront.org.

Selv VG nevnte dette som et beklagelig faktum i en leder nylig.

Men norske medier bør snart stille spørsmålet om hvor ferden går når islamister og nynazister finner hverandre i hatet mot Israel.

Det er ikke lenge siden NRK Urix hadde Max Blumenthal som gjest. Han kom rett fra den tyske Forbundsdagen hvor han var kastet ut for forsøk på å trenge seg på representanten for die Linke, Gregory Gysi. Blumenthal sammenlignet Israel med IS. Selv ikke slike hårreisende uttalelser avskrekker NRK, som synes å stå med åpne armer for alle som kritiserer Israel.

 

http://pluss.vg.no/2015/01/26/1903/1903_23382249

http://www.ngo-monitor.org/article/translation_of_norwegian_letter_on_mads_gilbert_from_international_doctors