Sakset/Fra hofta

I likestilingens svenske navn skal alle ha rett til å være den de måtte ønske, og helst så tidlig som overhodet mulig. Toys R Us lanserer iår sin svenske julekatalog med gutteprinsesser.

dressboy53s33

Tja, det blir ihvertfall et avbrekk fra stereotype rosa og blå klær og sikkert et spenstig innslag når man åpner «klapparna» på julaften.

Hva vil bestemor si når sønnesønnen begeistret åpner den røde kjolen med taft? Eller kanskje det var hun som kjøpte prinsesseantrekket? Hva vet jeg, jeg er tydeligvis helt håpløst utdatert. Ikke bare er det masete å følge med på musikkhitlister når du passerer 40, nå må jeg vurdere om gutta vil være prinsesser også!

Julepresanghandelen er kilen nok som den er, vi trenger ikke et nytt minefelt! Hva om man tar feil? «Å, jeg trodde…» blir en kveld ingen glemmer.

Og nei, før du insisterer på likestilling og alt det der: Det at mange jenter liker å leke med bilbane er ikke det samme som at guttene vil være prinsesser med ditto antrekk.

Jeg ser for meg ukentlige fakkeltog mot mobbing av gutter i nye prinsessekjoler.

Aftonbladet

 

Aftonbladet har dementert historien på Twitter. Det er en jente med kort hår. Det var sikkert fryktelig skuffende for dem.