Nytt

Noen bekjente dro inn til Oslo denne første lørdagen i november. På Karl Johans gate møtte de et stort opptog med trommer og arabiske faner.

De omtaler møtet som skremmende. Dette til tross for at opptoget hadde til formål å spre islams godhet. Trommer, arabiske faner og en fremtreden som både virker agressiv og fremmed på Oslos paradegate i følge mine bekjente.

Deltagerne delte ut løpesedler. Her er utdrag av teksten om profetens fredelige bevegelse:

Profetens fredelige bevegelse hadde forandret seg til et tyrannisk dynasti under khalifen, Yazid sønn av Muawiyah. Yazid skjulte sin menneskefiendtlige politiske agenda bak det Islamske flagget og terroriserte folket i religionens navn. Khalifaen ønsket Imam Hussains troskap for å legitimere sitt troskap overfor muslimene. Imam Hussain nektet å avlegge troskap, da Yazid sitt regime gikk imot profetens grunnlære. Flere ganger oppfordret Imam Hussain folket til å reise seg opp imot undertrykkelsen og leve som frie mennesker etter profetens prinsipper. Imam Hussain valgte til tross for manglende støtte å reise seg imot khalifaens urett og bevare den sanne Islam for kommende generasjoner.

De ble nektet tilgang på vann i tre hete døgn, deretter ble mennene nådeløst slaktet, mens kvinner og barn ble tatt i fangenskap.

Den dag i dag lider Islam av tilsvarende situasjon, der ekstremister og terrorister legitimerer sin brutalitet i Islams navn.

Islam skal være så godt og befriende for menneskene. Hvorfor er det så vanskelig å bevise dette i praksis i hverdagslivet?

Hvorfor smelter ikke islam inn i samfunnsmaskineriet på en diskret og respektfull måte?

(Teksten er ren avskrift fra løpeseddelen. Derfor islam med stor «i».)

IMG_3868

2014-11-01 23.33.17