Som leder av giverlandsgruppen har Norge et spesielt ansvar for korrupsjonen blant Fatah og Hamas. Store summer vil bli gitt til gjenoppbyggingen av Gaza. Begge parter vil ha kloa i midlene, begge er like korrupte. Hamas er mest brutal. Nylig gjennomførte Hamas et bankran midt på lyse dagen. De gikk inn i en bank og tok 750.000 dollar i cash. Påskudd: Utestående skatt. PA-styrets antikorrupsjonskontor har funnet 350 millioner beslått av palestinske tjenstemenn. Det virker ikke som om hensynet til sivilbefolkningen betyr noenting. Det gjelder bare å grabbe til seg. Har den utenlandske gavmildheten bidratt til korrupsjonen?

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.