Kurdiske Zuheir Rasho var sist tirsdag aktiv under en demonstrasjon mot vold og ekstremisme i Kristiansand, avholdt som reaksjon på overgrepene begått av den islamske terrorbevegelsen IS i Syria og Irak, som har tiltrukket seg flere titalls muslimer fra Norge.

På vei hjem ble han angrepet av to maskerte menn:

– De sa jeg ikke kan gå imot det IS står for, siden de er muslimer. Men her i Norge må jeg få si hva jeg vil.

Han forteller at de to snakket arabisk seg imellom, men han er usikker på hvilket land de kommer fra. En nabo fant ham på gata med et blødende sår i hodet. Selv husker han lite av hendelsen.

- Jeg mistet bevisstheten en stund og kom til meg selv på sykehuset, sier han.

Vi taler altså om terror mot ytringsfriheten. Rasho lot seg heldigvis ikke skremme til taushet:

Han var i tvil om han torde anmelde forholdet.

–  Jeg har ansvar for kone og barn, og er redd det skal skje mer. Nå har jeg likevel anmeldt det. De vet jo hvem jeg er uansett. Og det er viktig å markere at dette er uakseptabelt, sier han.

Politiet sier de prioriterer saken:

–  Volden han er utsatt for er ille i seg selv. Men sammenhengen den skjer i, gjør dette ekstra alvorlig. Saken illustrerer at det er sterke krefter i bevegelse her. Vi så lignende ting etter markeringen i Oslo også, der noen av dem som deltok opplevde ubehageligheter i ettertid.

 

Fædrelandsvennen