I en artikkel i dagen Aftenposten figurerer muslimer som en gruppe som er spesielt utsatt for hets.

Jeg tenker samtidig på at muslimer strømmmer til Europa. Jødene flykter fra Europa. Nylig kunne vi lese om tysk politi som advarer mot no go-zones i tyske byer. No go-zones forbindes med muslimsk dominerte områder. I Oslo har vi hørt om muslimsk moralpoliti. De oppfører seg spesielt ufint mot homofile. I Sverige ble det nylig rabalder da muslimer reagerte sterkt på at et homofilt opptog gikk gjennom et muslimsk dominert område. Aftenposten har tidligere skrevet hvordan muslimske elever isolerer norske elever sosialt.

Det er åpenbart at muslimer selv bidrar til både hets og utrygghet i våre europeiske samfunn.

– Muslimer anmelder ikke hatkriminalitet. De har null tillit til at politiet tar det alvorlig.

—-

– Muslimer anmelder ikke hatkriminalitet. De har null tillit til at politiet tar det på alvor, sier Thee Yezen Al Obaide.

Vi møter ham sammen med Abdirahman Abdulkadir, og Zaynib som ikke ønsker å stå frem med sitt fulle navn av frykt for trakassering. De oppfordrer nå muslimer som blir utsatt for hets og vold, om å gå til politiet med det.

– Folk må anmelde for å få gjort noe med mørketallene, sier Abdulkadir.

Bare 223 anmeldelser i fjor
Politiet bekrefter at mørketallene er store. De viser til sin egen innbyggerundersøkelse for 2014 hvor 1,4 prosent av de spurte svarte at de er blitt utsatt for hatkriminalitet.

Anslagsvis 50.000 personer oppgir dermed at de er blitt rammet av kriminelle handlinger som er motivert av hat eller fordommer på grunn av deres etnisitet, religion, legning eller funksjonsevne. Samtidig var det bare 223 anmeldelser i fjor.

Hva bringer muslimer til Norge når gatebildet angivelig er fullt av hets og vold mot muslimer?

Aftenposten