Kommentar

Terrorens vesen er å spre frykt. Det har vi hørt i lang tid. Men hvorfor er da forsøkene på å stanse den så tafatte?

Norske medier har i lang tid massivt mobilisert støtte til palestinerne i Gaza, men på en måte som ikke trekker noe skarpt skille mellom dem og Hamas. Dermed underskriver de på Mads Gilberts versjon om at Hamas representerer «motstanden». Men det gjør de ikke. Hamas representerer ikke «motstanden», men jihad. Hamas er åndsbrødre av ISIS og al-Qaida.

Det klarer ikke norsk presse å hverken se eller si. De sitter i den saksa de selv har satt opp.

Fornuftige mennesker ser slektskapen. Derfor har ikke pressen lykkes å piske opp en så sterk opinion mot Israel som de håpet. De hadde trodd at de denne gangen kunne fått til dramatiske tiltak som hjemkalling av ambassadør, sanksjoner og boikott. Fått ballen til å rulle. Det skulle vært et tegn på høy moral.

Det har ikke skjedd. Av to grunner: ISIS fremrykking og dødsropene mot jøder i Europas gater.

En skygge kastes over Europa, den som ikke ser den, har et problem. De fleste merker den.

Ved å ignorere trusselen og slektskapet mellom Hamas og ISIS har norsk presse bidratt til å senke den mentale beredskapen.

Det som skjer i Nord-Irak er mer alvorlig enn det som skjer i Gaza. Krigen i Gaza er et resultat av en jihadistisk bevegelse som er villig til å spille hasard med befolkningens liv for å holde jihad i gang.

Krigen i Nord-Irak er en åpenlyst erklært utslettelseskrig, mot shiaer, turkmenere, kurdere, yezidier og kristne. De får valget mellom å konvertere, betale skatt eller dø.

Det tales ikke høyt om disse grusomhetene i norske medier. Gaza skygger for Sinjar. Men folk aner at det som skjer i Irak er av større betydning, for verdensfreden og freden her hjemme. Det var høyst sannsynlig fra ISIS terrortrusselen mot Norge kom.

Det er altså en forbindelse mellom nedslaktning av minoriteter i Nord-Irak og den sosiale freden i Norge. Denne sammenheng vil ikke norske medier og politikere snakke om. Det er ubehagelig og «farlig».

Nettopp denne unnfallenhet og unnvikende holdning er med å øke usikkerheten. Det er å gå jihadistenes ærend. De lukter angst. Det sterkeste vern er ikke politi og soldater, det er den våkne borger.

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Les også