Nytt

ISIS skal ha erobret kontrollen over et kraftverk i Nord-Irak som gir dem makt over strømforsyningen i denne del av landet.

Samtidig meldes det at ISIS har henrettet medlemmer av den eldgamle yazidi-sekten.

– ISIL klarer å nå målene sine, fordi det er ingen, hverken militærstyrker eller andre land, som står i veien for dem, sier Nic Robertson i et intervju på CNN. Han har jobbet som internasjonal korrespondent siden 1984 og har fulgt Irak-konflikten tett.

– De kan nå skru av og på strømmen i store deler av Nord-Irak, noe som betyr at de vil få betraktelig mer kontroll over området, sier Robertson

..

Mandag kom det meldinger om at 67 unge menn fra yazidi-sekten, som ble fordrevet fra sine hjem i helgen, har blitt henrettet av ISIL-styrkene. Det forteller vitner på stedet til nyhetsbyrået DPA.

Yazidi-minoriteten har søkt tilflukt i Sinjar-fjellene, som ligger 115 km vest for Mosul, etter at ISIL erobret byen Sinjar og andre landsbyer i området. Yazidi-minoriteten er en gammel og tradisjonsrik sekt som følger en religion fra før-islamsk tid, som respekterer profeter både fra kristendommen og islam. Det skriver NTB.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/irak/har-tatt-kontroll-over-iraks-stoerste-vannkraftverk/a/23267187/