Yazidier flykter fra IS-lojale styrker i Sinjar 11. august 2014. Foto: Rodi Said / Reuters / scanpix

Tysk påtalemyndighet har innledet gransking av fem tilfeller der IS-medlemmer var involvert i grusomheter mot yazidiene da gruppa kontrollerte deler av Irak.

Ingen tiltaler er tatt ut ennå, ingen er blitt avhørt, og ingen razziaer er gjennomført. Men fokus for granskingen er trolig kvinner som reiste fra Tyskland for å slutte seg til IS i Syria og Irak, ifølge Bayerischer Rundfunk.

Detaljer om granskingen ble først avdekket som svar på spørsmål fra parlamentsmedlemmer fra venstrepartiet Die Linke.

Kvinner i IS var med på å ta yazidikvinner og yazidijenter som slaver, og det er like sannsynlig at de var involvert i tortur som mennene i IS, ifølge Ulla Jelpke, talskvinne for Die Linke.

Jihadistene i IS massakrerte mennene og tok kvinnene som sexslaver da de i 2014 tok kontrollen over Sinjar-området i Irak, der mange yazidier bodde.

Den tyske delstaten Baden-Württemberg ga et tusentall yazidikvinner asyl, inkludert Nadia Murad, som overlevde en slavetilværelse hos IS og senere ble tildelt Nobels fredspris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.