Nytt

En yazidi-kvinne griper ordet i det irakiske parlamentet for å alarmere landsmenn og verden: titusener yazidier er omringet i Sinjar-fjellene av ISIS. De slaktes ned under rop om at «Det ikke finnes noen annen gud enn Allah». Barn og gamle tør av tørst og utmattelse.

Det er et forsøk på å utrydde oss, roper kvinnen og bryter sammen i gråt. Stemmen svikter.

Vi må legge alle våre uenigheter til side, sier hun. De går etter shiaer, kristne, yazidier. Det spiller ingen rolle. – Hvor er verden? roper kvinnen og synker sammen.

Man kan sagtens spørre: Hvor er verden, hvor er den vestlige verden, hvor er muslimenes protester? Etter all aggresjonen mot Israel. Hvor er protestene mot at slike grusomheter gjøres i Allahs navn? Forstår ikke Europas muslimer at ISIS også er en trussel mot dem, i det øyeblikk terroren begynner på dette kontinentet?

Hvor er USA? Hvor er Obama? Når holdt Obama en tale som tok for seg alvoret i jihadistenes trusler, fra Hamas til ISIS? Vurdert opp mot alvoret i situasjonen, er Obama ikke i nærheten av å være på høyde. Han foretrekker å spille golf.

Disse 2.35 min er et must for alle som vil forstå.

Fra snaphanen.dk

 

A tearful, emotional and angry Yazidi member of the Iraqi Parliament, Vian Dakheel, admonished the Parliamentary body and asked for immediate assistance in repelling ISIS, who has captured the primarily Yazidi towns of Sinjar and Zumar, killing nearly 2,000 and forcing 200,000 to flea into the nearby mountains without food and water. More than 50 children have died from dehydration in two days and hundreds more children and elderly are risk. Iraqi Yazidi MP: We Are Being Butchered Under the Banner of ‘There is No God But Allah’

Yazidierne er et kurdisk folk forbundet med zarathustraismen, (parsismen) en persisk ur-religion. Verdens værste konflikter lige nu. (Gaza er ikke iblandt dem)