Gjesteskribent

Yazidi-flyktninger befinner seg i en flyktningleir i Midyat i den sørøstlige provinsen Mardin i Tyrkia den 20. juni 2015. Tusener av yazidi-kvinner og barna deres er voldtatt, torturert og drept av IS. Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix.

Norske medier kappes om å gjøre IS-kvinner til ofre. Men hvem er de egentlige ofrene? Jo, det er yazidi-kvinnene. En av dem ble tvunget av IS til å spise sitt eget barn. Macron har tatt imot 100 yazidi-familier. Hva gjør den norske regjering?

Vår sittende regjering tar vare på overgriperne i stedet. Velkommen til Bakvendtland, hvor statsministeren ikke har tatt imot en eneste yazidi-kvinne, men allikevel er frekk nok til å skryte på seg høy moral.

Manns minne er kort. I disse dager er det betimelig å minne folk på hva IS egentlig sto for, siden terroristene er i ferd med å bli betraktet som hyggelige familiefolk av hovedstrøms-journalistene. De står på for å dytte sitt forvrengte moralske kompass inn i regjeringskorridorene og norske tv-stuer.

Selv spiller IS-kvinnene klokelig med og gjør seg selv til ofre, og står villig fram gråtende for seg selv på NRK. Vi har aldri hørt dem gråte for ofrene. For dem som fikk spedbarna sine voldtatt og selv ble torturert til døde etter å ha blitt solgt flerfoldige ganger som sexslaver. Det var etter at de hadde drept mennene deres og slengt dem i en massegrav. Eller spilt fotball med deres avkappede hoder før de slengte dem i søppelbøtten.

En sexslave som ble tatt til fange av IS, ble tvunget til å spise sin ett år gamle sønn med ris til, det skrev New York Post om for tre år siden.

Den ikke navngitte yazidi-kvinnen – som ble sultet i tre dager i en kjeller i Irak – spiste uforvarende gutten etter at barbariske vakter kokte og serverte ham for henne, sa en irakisk politiker i et tv-intervju mandag.

«En av kvinnene som vi klarte å hente fra IS, sa at hun ble holdt i en kjeller i tre dager uten mat eller vann», sa den irakiske parlamentarikeren Vian Dakhill til den egyptiske tv-kanalen Extra News.

«Etterpå tok de med seg en tallerken med ris og kjøtt. Hun spiste maten fordi hun var veldig sulten», sa han ifølge en oversettelse fra Middle East Media Research Institute.

«Da hun var ferdig», sa de til henne: «Vi kokte din ett år gamle sønn som vi tok fra deg, og dette er hva du nettopp spiste.»

De brutale jihadistene mente kvinnen var en djeveltilbeder fordi hun praktiserer yazidi-religionen, ifølge rapporten.

IS har utført grufulle grusomheter mot medlemmer av den religiøse minoriteten, slaktet tusenvis av mennesker og tvunget kvinner og barn til å bli sexslaver.

Macron har tatt imot 100 yazidi-familier

Man kan si mye negativt om Macron, men han har i hvert fall tatt imot noen av yazidi-ofrene. Det er mer enn man kan si om regjerende Erna Solberg og mikropartiene V og KrF. Man kan spørre seg hva slags moral disse egentlig har, som isteden legger alle kluter til og spanderer millioner av våre skattekroner for å få overgriperne til landet.

Ingen tvil om det er norske avisredaksjoner, med en uforståelig trang til å ta parti med overgriperne, som pusher opportunistiske Erna Solberg til absurde handlinger. Hun later som det er moralen hennes som er avgjørende, mens hun i realiteten er opptatt av å fortsette i regjering. Hvilke andre barn som lider setter hun himmel og jord i bevegelse for? Og hva med medfølelsen i norske avisredaksjoner? Når leste du sist om ofrene for IS i hovedstrømsmediene?

27 yazidi-kvinner fra Irak med sine barn ble møtt på Charles de Gaulle flyplass i Paris i november 2019, skriver arabnews. Altså for to måneder siden.

På den tiden var den norske regjering opptatt med å leke krimhelter i et tilsynelatende vanskelig oppdrag med å få en pakistansk IS-kvinne, som i årevis har vist fingeren til norske frihetsverdier, og hennes barn, som er født og oppvokst i Syria, «hjem» til Norge.

President Emmanuel Macron hadde gitt et løfte om å ta inn 100 familier fra den etniske gruppen som var offer for overgrep fra Daesh-krigere. Med de 27 kvinnene som ankom onsdag, sa utenriksdepartementet at Frankrike hadde tatt inn 102 yazidi-familier siden desember i fjor.

Macron lovet i oktober 2018 å bringe til Frankrike 100 yazidi-kvinner som ble utsatt for seksuelle overgrep i Nord-Irak fra og med 2014.

Tilbudet kom etter et møte i Paris med Nadia Murad etter at hun ble tildelt Nobels fredspris for sin kampanje for å avskaffe seksuell vold som krigsvåpen.

Murad var en av tusenvis av yazidi-kvinner som ble tatt til fange av ekstremister før de ble drevet ut av Sinjar og andre deler av Irak, og startet med kampanjer fra kurdiske styrker støttet av USA-ledede koalisjonsstyrker.

«Det vi har gjennomlevd de siste fem årene, er umulig å forestille seg. I dag tar Frankrike imot oss med åpne armer, og vi kan bare være takknemlige», sa den 30 år gammel yazidi-moren Turko til AFP i november i fjor.

«Det første vi ønsker å gjøre, er å lære språket, sende barna våre til skolen og lære fransk kultur. Etterpå vil barna våre bestemme hva de vil bruke livet sitt til.»

Den franske regjeringen offentliggjør ikke navnene på familiene, da yazidiene lenge ble forfulgt av IS/Daesh-krigere, og mange frykter fortsatt for sine liv.

Man vet aldri hvor man kan møte på en IS-kriger. Til Norges sittende regjering: Takk for innsatsen for IS!

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!