Nadia Murad representerer de 50 sex-slavene som IS-krigerne skar hodet av i Baghouz. Det drukner fullstendig i kampanjen for IS-barna og deres mødre. NRK måt tie yezidienes skjebne ihjel, ellers ble det for tydelig at de har foretatt et moralsk valg. De velger å legge sin tyngde bak IS-siden, overgriperne, ikke ofrene. Foto: Francois Lenoir/Reuters/Scanpix

For n’te dag kjører NRK ut de store kanonene for at norske myndigheter skal hente IS-barna hjem. I dag var det Norsk Folkehjelp som var skråsikker på at det ikke bare var mulig, men riktig. Folkehjelpen ble supplert av en forsker, slik det ofte er i NRK.

UD mener det er for farlig å hente ut barna til IS-kvinnene: – Et påskudd for ikke å gjøre noe

Motforestillingene overlates til lytterne. Journalistene gjør ikke lenger den jobben. De driver kampanjejournalistikk. Døgnet rundt. Enten det er klima, Trump eller islam, så driver de kamp/anje. Man blir en blanding av immun og sløv. Kampanjejournalistikken gjør noe med deg. Du kapsler deg inn. Det er som været, noe du ikke kan gjøre noe med.

Da er det man kan sitere Leo Trotskji: Du er kanskje ikke interessert i krig, men det kan være krigen er interessert i deg.

Alle normale, fornuftige mennesker hører at det skurrer kraftig i NRKs kampanje for IS-barna.

Det er bare noen måneder siden Nadia Murad fikk Nobelprisen som symbol for yezidiene. Hva er sammenhengen mellom denne tildelingen og kampen for IS-barna? Det finnes ingen, ut over ordet grotesk. Tvert om er den et forræderi mot alt det Murad sto for.

Vi skrev en artikkel som fikk mange lesere: -Fant 50 avskårne hoder av yezidi-jenter som var IS’ sex-slaver

Da britiske SAS-soldater var med å innta IS’s siste bastion i Syria fant de 50 avskårne hoder som var fra yezidi-jenter som var holdt som sex-slaver.

Elite SAS troops found the severed heads of 50 sex slaves murdered by merciless Islamic State fighters as they led the assault on the terror group’s last stronghold, The Mail on Sunday can reveal.

The barbaric jihadis had beheaded dozens of Yazidi women before dumping their heads in dustbins.

British Special Forces made the grisly discovery when they entered Baghuz, the besieged town on the banks of the Euphrates in eastern Syria where IS is making its last desperate stand.

Men det gjør ikke inntrykk på NRK eller andre norske medier. Aftenposten er på det samme IS-kjøret.

Det blir som om man skulle vært mer opptatt av skjebnen til de beseirede tyske SS-soldateen og deres barn og kvinner enn ofrene i konsentrasjonsleirene. Dimensjonene er annerledes, men grusomheten er der i rikt monn. Normale mennesker rygger tilbake for slik bestialitet. Men NRK og NGO’ene ivrer for at vi må «hjelpe». Hvorfor har de ikke vært opptatt av å hjelpe ofrene? De har vi nesten ikke hørt noe om og det har ikke vært noe ønske om å velge ut kristne eller yazidier og få dem til Norge.

Denne vedvarende kampanjen for barn og kvinner – hvorav flere ideologisk fortsatt står for kalifatet – er en nedbryting av folks sunne instinkter og moral.

Under dekke av empati går de i forbønn for ekstremismen. Det er et diabolisk spill.

Mektige krefter ønsker å viske ut grensene mellom rett og galt, sannhet og løgn.

Det er viktig å holde hodet kaldt.

I dag legges den nye Mediemeldingen frem som varsler skroting av NRK-lisensen og en ny ordning, som nok er en koppskatt. Myndighetene er klar over at oppslutningen om statskringkasteren er synkende. Folk vil ikke betale for noe de ikke liker. Svaret er å innføre en ordning som pålegger alle å betale.

Slik blir det umulig å slippe unna å finansiere undergravingen av vårt eget samfunn.

Tapte rettigheter

NRK hadde et intervju med jezidien Revin Aswad Morat som bor i Norge. Hun sier IS-kvinnene mistet sine rettigheter i det øyeblikk de sluttet seg til kalifatet. Hun sier mye fornuftig:

Familien unnslapp IS-massakre: Nå frykter hun å måtte støte på IS-kvinnene på gata

Morat mener på sin side at kvinnene ikke fortjener å returnere til landet de forlot, selv om de skulle klare å finne veien tilbake på egen hånd.

– De har vært med på noe grusomt som har gått ut over tusenvis av uskyldige mennesker, spesielle jesidiene. De har vært med på rekrutteringsarbeid og spredd propaganda. Jeg mener derfor at de bør straffes i det landet de var med på å ødelegge. Hvis ikke, burde det jobbes for å etablere en internasjonal domstol, sier hun.

Men norske journalister borer i liten grad i kvinnenes delaktighet og medansvar. De får fremstå som ofre.

Spørsmålet er hvorfor norske medier er så opptatt av dem, når det finnes uskyldige ofre som går til grunne i like forferdelige leire som dem de norske kvinnene sitter i:

– Familien vår klarte å flykte, men min manns tante døde senere av sult. De så sine venner og naboer bli halshugget. Kvinner ble tatt som slaver og barn ble revet fra sine foreldre. Det de har fortalt om angrepet, er helt grusom.

Fem år senere bor fortsatt besteforeldrene hennes, en tante og deler av hennes manns familie i interneringsleirer. Hun forteller at de lever under forferdelige forhold.

– Det er mangel på mat og drikke, strøm, varme og medisinsk hjelp. De har sagt til meg at de mange ganger skulle ønske de selv hadde blitt drept under angrepet i 2014, så ille er det. Og forholdene der blir bare verre, sier hun.

 

Hvorfor foretar ikke NRK en moralsk avveining? Er det riktig å hjelpe overgripernes familier og la ofrene gå til grunne? Hva slags moral er dette?

Eller er forklaringen at NRK har anlagt et syn hvor det er muslimene som får sympatien. Man må velge og NRK og andre medier har valgt. Kristne, jøder og yezidier betyr mindre.

Det var flere som la merke til at Morad ikke nevnte ordet islam en gang i sin Nobeltale.

 

 

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂