Et skolestyre i Toronto kansellerte et foredrag av Nadia Murad. Hun skulle fortelle om sine opplevelser som sexslave hos IS. Men de politisk korrekte medlemmene i skolestyret sa nei, av frykt for at hennes fortelling ville skape islamofobi.

Nadia Murad overlevde folkemordet på jesidiene i 2014. Hele hennes familie ble drept, mens Nadia ble tatt som sexslave av IS-terroristene.

Murads landsby ble angrepet 2. august 2014. Terroristene krevde at jesidiene, som er kristne, konverterte til islam. Men jesidiene nektet.

Terroristene fra Den Islamske Stat halshugde da ca. 600 jesidiske menn, noen ble skutt, eller brent levende. Likene og noen som fortsatt var i live, ble kastet i massegraver.

Over 1000 jesidiske barn og kvinner ble ført i fangenskap, blant dem Nadia Murad. Gutter under 14 år ble brakt til IS’ militærleirer for å opplæres til å bli IS-terrorister. Kvinner og barn ble holdt som sexslaver.

Les også: -Fant 50 avskårne hoder av yezidi-jenter som var IS’ sex-slaver

Nadia ble voldtatt gjentatte ganger, og hun ble også utsatt for tortur. Etter at hun klarte å rømme fra marerittet i november samme år, har hun vært en internasjonal talskvinne for jesidiene og deres rettigheter.

Hun ble i 2018 tildelt Nobels fredspris for sitt arbeid. Hun har også vært FNs første goodwill-ambassadør for overlevende av menneskehandel.

Etter planen skulle Nadia holde foredrag for en bokklubb i Toronto om sin selvbiografi The Last Girl: My Story of Captivity, and My Fight Against the Islamic State. Boken forteller i detalj om de grusomme opplevelsene hun ble utsatt for mens hun var fange hos IS.

Men i de forstyrrede hjernene til noen i Toronto District School Board, som promoterer arrangementet, kunne hennes historie føre til «islamofobi» og hat mot muslimer blant elevene som fikk høre Murads historie.

Fearing that the event could foster ‘Islamophobia’, school-board superintendent Helen Fisher told the book club’s organiser, Tanya Lee, that her students would not take part.

Lee says she tried to change Fisher’s mind by sharing some online resources about ISIS. ‘It is a terrorist organisation. It has nothing to do with ordinary Muslims’, she told her. But this apparently fell on deaf ears.

Dermed oppstår den tragikomiske situasjonen at det nå bedømmes som rasistisk at en sexslave forteller om sine opplevelser. Selv de mest grusomme forbrytelser må skyves under teppet for å unngå at muslimers følelser skal bli krenket.

I det ondskapsfulle offerhierarkiet rangeres altså opplevelsene til en torturert sexslave lavere enn følelsene til vanlige muslimer. Det må selvsagt nevnes at de aller fleste muslimer i Vesten selvsagt ikke støtter grusomhetene IS drev med. Det er derfor ingen grunn til å frykte at vanlige muslimer skulle la seg krenke av at Murad fortalte sin historie.

This episode speaks to the sheer heartlessness of PC culture. Even those who have been exposed to the most terrible crimes can be shut down if their stories are deemed inconvenient, if they grate against our sensitivities around discussing Islamist terrorism.

Dette minner om hva som skjedde med titusener av sårbare jenter i Storbritannia, i det som gjerne ble omtalt som grooming-skandalen, men som i praksis var serievoldtekter av unge jenter på et nesten industrielt nivå. Dette fikk pågå i mange tiår, og pågår fortsatt den dag i dag.

Murads bok var for øvrig ikke den eneste som ble kansellert. Også Marie Heneins bok Nothing But the Truth: A Memoir ble forkastet.

Årsaken var at Henein, som er en prominent kanadisk forsvarsadvokat, i yrkes medfør hadde forsvart Jian Ghomeshi, som ble frikjent for anklager om seksuell trakassering og seksuelle overfall.

Skolestyret i Toronto har senere krøpet til korset og beklaget overfor Nadia Murad, og hevder at Fisher ikke snakket på vegne av dem.  Medlemmer i skolestyret leser nå begge de kansellerte bøkene for å vurdere om de egner seg for skoledistriktets elever.

Nadia Murad and the heartlessness of PC
School pulls event with former Islamic State sex slave over fears it would ‘foster Islamophobia’

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.