Kommentar

Når man lytter og leser norske medier er det som de ikke har forstått hva IS-kalifatet sto for og at det finnes en forbindelse mellom denne ideologien og Sri Lanka. Kampanjen for IS-familiene er uttrykk for noe som minner om psykose: Selvfølgelig hører også IS-barn og kvinner hjemme i Norge. Selvfølgelig skal også de integreres. Vi har noen problemer, men dette klarer vi. At disse familiene skulle kun utgjøre noen trussel, er ikke tema. Foto: Ali Hashisho/Reuters/Scanpix

Norske medier arbeider utrettelig for at «IS-barna» skal komme «hjem». Terroren på Sri Lanka gjør ikke inntrykk på dem. De fortsetter like ufortrødent. Barna er «norske» og skal «hjem».

Mandag var det presten i Den norske kirke Helga Haugland Byfuglien som brukte sin autoritet til å refse staten: Det var dens plikt å hente «norske barn hjem».

Erna Solberg er ikke dum. Hun forstår når noen forsøker å lokke henne inn i en felle.

Statsministeren sier at de ikke vil risikere å komme i en situasjon der utenlandske IS-krigere krever familiegjenforening til Norge hvis deres norske barn kommer til Norge.

Men Erna og regjeringen er på glid. Fra henvisning til at regjeringen ikke vil gjøre noe aktivt, til at det nå er snakk om å hente ut foreldreløse under 18 år. Nå er det Erna som legger en felle for seg selv.

Hun sier at de jobber med å få til en hjemhenting av barn som er foreldreløse. Det er de som har mistet foreldrene, som har prioritet, understreker hun. – Vi vil ikke hente hjem IS-krigere, vi vil heller ikke hente hjem mødrene deres, men vi vil forsøke å starte med systemer for å hente hjem de som er foreldreløse, sier Solberg til NRK.

Men Erna vet utmerket godt at hvis hun sier A vil hun bli tvunget til å si B. De foreldreløse er bare første skritt. Det er åpningstrekket.

Erna har antydet at hun forstår hvordan hun vil bli presset fra skanse til skanse. Hvordan vet vi at barna er «norske»? Kvinnene har selv fortalt at de har hatt to-tre menn etter hvert som krigerne deres er blitt drept. Disse mennene har dessuten hatt sex-slaver. Hvordan vet vi at det ikke er deres barn? Hvordan ville det ta seg ut? Først utnyttes kvinnene som sex-slaver, mødrene drepes og kvinnene tar barna deres. Utenkelig? Slett ikke.

IS-kalifatet hadde sin egen familiepolitikk med slaver og fire koner helt etter Boken. Det er dette systemet Norge nå vikles inn i.

Det virker som om særlig venstresiden og NGO’ene ikke synes det kan gå fort nok.

Regjeringen ba på et tidspunkt Røde Kors hjelpe til med DNA-testing av barna for å fastslå om de virkelig er norske. Mange er født i kalifatet.

Det var ikke Røde Kors interessert i. Man får inntrykk av at de ser på DNA-testing som et overgrep.

At norske medier, kirken, NGO’er til de grader har startet en kampanje for IS-familiene sier noe om at de er grepet av noe. Det minner om en besettelse. Vi har aldri hørt en tilsvarende omsorg for IS-krigernes ofre, eller forfølgelsen av kristne i andre muslimske land.

Det er dette som gjør omsorgen for truende. Disse menneskene lider av IS-psykose.

Erna later til å tro at det er flertall i folket for å hente «barna hjem». Det å lage meningsmålinger med ønsket resultat er den enkleste ting av verden.

– Vi er like opptatt av disse spørsmålene og like berørt av disse barna som det norske folk er, sa Erna Solberg i Politisk kvarter på P2.

Folk flest er ikke blitt gale. De forstår utmerket godt hva vi henter til Norge. De tror ikke sine egne øyne og ører når de leser side opp og side ned om hvor viktig det er å hente IS-familiene til Norge.

Jonas Gahr Støre ville også det i Politisk kvarter, der han møtte Erna til debatt. Gahr Støre har sunket så dypt at han brukte Joshua French-argumentet. Den norske stat gjorde så mye for Moland og French, hvorfor ikke disse barna?

Når Gahr Støre kan få seg til å bruke et argument som setter likhetstegn mellom to nordmenn dømt til døden i Kongo og familier som har vervet seg til død og terror, har han blottstilt seg selv. Han plukker de billigste poeng og fortjener ikke respekt. Gahr Støre er blitt en vits.

Men det er ikke Aftenposten-journalistene Ingeborg Moe, Tor Arne Andreassen og Helle Aarnes. De driver kampanje for IS-barna, og stiller ingen av de spørsmålene som et oppegående menneske skal stille.

De påtar seg et stort ansvar, men jeg tror ikke det streifer dem.

Det er det som er definisjonen på psykose: Tap av virkelighetsforståelse.

Erna Solberg åpner for å hente hjem foreldreløse barn av IS-krigere

 

 

Hvis du ikke ønsker å leve i et norsk kalifat bør du kanskje vurdere å støtte Document.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.