Sakset/Fra hofta

Ettersom territoriet til IS krymper, flykter stadig flere IS-kvinner og overgir seg til koalisjonsstyrkene. I flere ferske reportasjer og intervjuer legger disse IS-kvinnene for dagen et hat, en ekstremisme og fanatismen som bør få det til å gå kaldt nedover ryggen på alle med kjærlighet til vestlig kultur.

Kanalen France24 har nettopp sluppet en engelskspråklig reportasje fra en kurdisk-kontrollert flyktningeleir som i tillegg til sivile også inneholder IS-kvinner. IS-kvinnene flykter helst til kurderne, for i motsetning til om de skulle havne hos de syriske eller irakiske regjeringsstyrkene, trenger de ikke frykte å bli voldtatt, torturert eller henrettet. «At best killed, at worst sold», sier en av IS-kvinnene – uten at yezidiene nevnes med ett ord.

Leiren har en egen avdeling for utenlandske jihad-familier. Der bor det ca. 1200 personer fordelt på 500 familier fra hele kloden. Én jihadist presenterer seg som brasilianer fra Tyskland. En annen sier hun er russisk, og har en baby på armen som er halvt fransk, halvt tysk. IS-kvinnene kommer også fra Trinidad, Canada, Sverige, Saudi-Arabia, Frankrike…

I denne jihad-avdelingen hersker frykt og redsel mellom IS-kvinnene. Off-camera får vi høre om kvinner som er livredde de mest ekstreme av sine medsøstre. Hvis man sier at man ikke lenger vil tilhøre IS, kan teltet de «vantro» bor i, bli brent ned. Småbarn sendes over med lighter for å tenne på. Tyske Khadia har sittet i leieren i 15 måneder, og hevder at det brennes telt annenhver natt fordi de mest fanatiske ikke tolererer frafall. Selv i nederlagets time har islamismen altså raust med tilhengere. Dette er Hitlers «Der Untergang» på steroider.

Den franske IS-kvinnen Mathilde lar seg intervjue. Hun forteller om offentlige IS-avstraffelser som fant sted på torget. En gang ankom hun markedsplassen i Raqqa etter at «moroa» var over, og fant seks hodeløse kropper. «Det var en bisarr opplevelse», sier hun med et lite flir (selv om niqaben hennes gjør det vanskelig å være sikker på ansiktsuttrykket). Hun ble i november 2018 av den franske stat dømt til ti års fengsel in absentia, og har nå forlatt IS for å gå i fengsel dersom hun kommer tilbake til Frankrike. Alternativet hadde vært døden eller en skjebne som sex-slave. Hadde hun hoppet av etter for eksempel synet av likene i Raqqa, hadde den franske stat kanskje dømt henne mildere. Men klare uttrykk for anger eller etterpåklokskap hører vi ikke fra noen av IS-kvinnene i den 30 minutter lange reportasjen.

Mathilde sluttet seg til IS for å finne frihet til å praktisere islam, for hun fant ikke den friheten i Frankrike! Og dukker det opp et nytt kalifat-konsept, mener hun fremdeles at «muslimer må emigrere for å leve på muslimsk jord». Kvinnenes gjenværende IS-menn har fortalt dem: «Overgi deg, dra hjem, slapp av, bygg opp fornyet kraft – og vi starter et nytt kalifat.» Ideologien lever i beste velgående over hele kloden, og kommer til å forfølge oss i generasjoner.

Andre IS-kvinner bedyrer at de har endret seg, for «nå er de ikke lenger med i IS». En tunisisk IS-kvinne påpeker at mennesker gjør gode og dårlige ting. «Nå har vi gjort dårlige ting, og beklager det. So what? Skal vi liksom bli straffet livet ut for dette?» Adolf Eichmann sa vel omtrent det samme, før han ble hengt.

TV-teamet intervjuer syriske styrker som jaktet et IS-ektepar, forskanset i et hus. En av soldatene påpeker at kombinasjonen herr & fru IS er giftig. Dette bærer bud om noe ekstraordinært. Og ganske riktig, IS-kvinnen tømte alt hun hadde av ammunisjon mot syrerne, drepte to og såret én soldat, før hun hardt skadet og som en slags Terminator 1-figur i niqab slepte seg mot syrerne for å detonere bombebeltet hun hadde på seg. Da ble hun drept.

En annen reportasje som den kurdiske mediegruppen Rudaw har gjort i nærheten av Baghous i Syria, avdekker en minst like hardbarket ekstremisme og fanatisme hos IS-kvinnene der.

Mannen til Um Nuh er igjen for å kjempe for IS til døden, men selv er hun kommet i sikkerhet for å oppdra en ny generasjon lojale IS-krigere:

“The Islamic State is in our heart. Even if they kill all of us, we love it,” she said in a dusty field strewn with discarded plastic bottles and packaging.

“Allah the Almighty ordered us to leave to prevent the death of our children before our eyes. We left so that Allah can give us another generation to become mujahidin [jihadist]. If our men have died, our women have not,” said another black-clad woman who declined to give her name.

Varianter av det nazistiske Lebensborn finner stadig nye tilhengere.

Det fanatiske hatet og forkvaklede menneskesynet disse kvinnene legger for dagen, gjøre at vi må spørre oss:

Hvordan kunne det skje at noen fra det fredelige og sekulære Vesten frivillig melder seg til tjeneste hos vår tids blodigste og mest fanatiske terror-bevegelse?

Og hvilke rettigheter skal man holde høyest: IS-kvinner som vil «hjem», eller deres utallige uskyldige ofre og pårørendes behov for rettferdighet, samt den vestlige befolkningens rett til beskyttelse?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.