Tavle

Aftenpostens yndlingsposé når det kommer til Israel: Å legge ansiktet i bekymrede folder og uttrykke bekymring. Denne gang over Benjamin Netanyahu fordi han har sagt at Israel må ha kontroll over Vestbreddens østgrense mot Jordan.

Aftenpostens lederskribent burde lese og tenke gjennom hva som settes på trykk: På slutten gir avisen uttrykk for at kravet om demilitarisering av Gaza har noe for seg.

Israel kan faktisk være i ferd med å få økende aksept for at Hamas på en eller annen måte må spilles ut over sidelinjen. Hvis ikke, vil ikke fredsforhandlinger ha noe for seg.

 

Forstår ikke avisen at det er grunnen til at Israel ikke kan tillate en palestinsk stat å gjenta hva Hamas har gjort på Gaza: Bruke ressursene til å angripe naboen? Med ISIS som truer Jordan og Libanon er vel dette et ganske fornuftig trekk?

En helt suveren palestinsk stat vil ha retten til å sende raketter og grave tunneler slik Hamas har gjort. Er det denne suvereniteten Aftenposten ønsker? Er det Netanyahu som svikter Oslo-avtalen, eller er det Aftenposten?

 

http://www.aftenposten.no/meninger/leder/Farlig-a-si-farvel-til-en-tostatslosning-7657637.html#.U-CRMWRB6xx