Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto:  Abir Sultan/Pool Photo via AP

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gir nokså tydelig beskjed til dem som måtte se for seg at Hamas fortsatt skal styre på Gazastripen.

El den av de mange «venner» og støttespillere av Hamas som har dukket opp i det siste, ser for seg at «Palestina skal bli fritt», under fortsatt Hamas-styre. Mange slagord og bannere handler om dette.

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu avliver slike forestillinger, i en tale han holdt lørdag.

NTB melder om saken.

Nåværende palestinske myndigheter får ingen rolle på Gazastripen når krigen med Hamas er over, sier Netanyahu.

Israel har rett og slett fått nok av å være nabo med et terror-regime som bruker all sin energi på å pønske ut nye aksjoner mot israelerne. Massakren 7. oktober var dråpen som fikk begeret til å flyte over.

– Det må være noe annet der. Det kommer ikke til å bli noen sivil myndighet som lærer opp sine barn til å hate israelere, til å drepe israelere, til å utrydde staten Israel, sier Netanyahu.

Uttalelsen kom etter han under en pressebrifing lørdag kveld fikk spørsmål om de palestinske myndighetene, som har delvis administrativ kontroll på den okkuperte Vestbredden, kan styre Gaza etter krigen.

Netanyahu har tidligere sagt at Israel vil ta «full kontroll» i Gaza og demilitarisere den palestinske enklaven.

Han avviser også, ifølge Times of Israel, at noen internasjonal sikkerhetsstyrke skal inn i områdene. Det skal være Israel som har kontrollen her.

– Israel vil ta full sikkerhetsmessig kontroll, sørge for at militante grupper der blir avvæpnet, og at ingen i Gaza lenger kan utgjøre en trussel mot israelske innbyggere, sa Netanyahu da han fredag møtte ledere fra grenseområdet mot Gazastripen

Det er vanskelig å se for seg at særlig mange andre land i verden ville sagt og gjort noe annet, i en tilsvarende situasjon som den Israel er satt i. En nasjons viktigste oppgave er å sørget for sine innbyggeres grunnleggende sikkerhet.

(Saken er oppdater per kl. 22.45, med link til Times of Israel).

Les også: 

Netanyahu: Ingen våpenhvile med Hamas før gislene er løslatt

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.