Gjesteskribent

TV2 har jo flere mer eller mindre vellykkede underholdningskonsept, og er stadig i behov av nye. Jeg vil med dette lansere ett nytt konsept: «Skal vi lynsje?».

Ideen tror jeg utvilsomt kan være kommersielt lønnsom. Grunnen er at jeg i dag, søndag (3.8.2014), tilbrakte noen formiddagstimer foran skjermen og nyhetskanalen på TV2 . «Ankere» var Yama Wolasmal og Elin Sørsdahl.

Hovedsaken – bakteppet – var selvsagt Gaza. Bare for å ha nevnt det: Den påståtte asymmetriske krigføringen i Midtøsten oppveies langt på vei av TV2s asymmetriske mediedekning av samme konflikt.

Nå vel, sendingen ruller i vei, hver halvtime det samme budskap: Israel bomber uskyldige, Hamas hadde rett angående anklager fra Israel, en mysende dansk reporter bekrefter at Israel dreper småbarn. Morsomme YouTube-klipp. Ikke ett ord om nattens muslimske selvmordsbombere mot en politistasjon i Libanon.

Etter litt reklame kommer en ny stjerne på «eksperthimmelen» til audition, doktorstipendiat Marte Heian-Engdal. Hun sier nesten alt det programlederne vil at hun skal si. Der hun ikke gjør det, fyller Yama og Elin elegant ut og presiserer hva hun mener: Israel har skylden, ikke sant? Bra, vi ringer deg nok igjen.

Så kommer utenriksminister Børge Brende ut på dansegulvet. Til og med den garvede politikeren blir uvanlig perpleks i møte med de to programledernes fremoverlente, aggressive holdning til Israel. Tospannet skjønner ikke at de er i utakt og at gode gamle Børge denne gangen redder dansen og ansiktet på dem begge.

Og sendingen ruller videre; Israel bomber uskyldige, Hamas hadde rett angående anklager fra Israel, en mysende dansk reporter bekrefter at Israel dreper småbarn. Amming er bra. Ikke ett ord om Ukraina.

Når man tror at nå kan det ikke bli verre, entrer Linda Alzaghari og Mina Indira Adampour scenen. Den førstnevnte norsk konvertitt til islam med muslimsk ektemann. Den andre blogger, samfunnsdebattant og muslim av byrd. Tema: hets mot muslimer etter terroralarmen. Kaffen begynner å smake bittert, og reklameinnslagene føles befriende og opplysende.

Rett skal være rett: Israels fungerende ambassadør til Norge, jødiske George Deek, fikk noen minutter til å forsvare seg på spørsmål fra muslimen Yama Wolasmal. Intervjuet er på engelsk. Spørsmålene fra Wolasmal må ha gjort Hamas’ presseansvarlige euforisk. – Bombingen pågår «as we speak, take a look!» messer Wolasmal og peker på bilder fra Gaza som viser røykutvikling fra en bygning. Disse «live-bildene» er imidlertid opptak fra tidligere som Wolasmal selv kommenterte på direkten med: «Det ser ut som en boligbygning.» To fluer i ett smekk, og jeg konstaterer at Wolesmal ser uvanlig godt med de nye brillene.

Og sendingen ruller videre. Israel bomber sivile, Hamas’ troverighet er styrket, en mysende dansk reporter bekrefter at Israel dreper småbarn.Tips for å få økonomien på fote etter ferien. Ikke et ord om muslimske ISILs barbariske herjinger i Irak i natt.

Vel, solen skinner, og både jeg og hunden behøver luft og har behov for å få ut litt dritt, så jeg lar dem holde på.

Man kan selvsagt avfeie denne type «journalistikk» som patetisk, barnslig og amatørmessig og bare la dem dure i vei. Nei, dette er fulleste alvor. Anti-israelsk nyhetsvinkling samtidig med pro-muslimsk propaganda. En livsfarlig kombinasjon.

Som seer får man faktisk en følelse av godlynt lynsjestemning i studio. Jødene skal tas. Konseptet «Skal vi lynsje?» vil trolig slå an. Minimale investeringer kreves, kulissene finnes allerede, og programlederne er selvskrevne. Så hva med responsen fra publikum? Tja, time will show …

Skremmende!


Fortsatt god søndag!


Mvh

Tommy P

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også