Selv om Linda Alzaghari i Minotenk mener at det er valgfritt å være muslim, så er realiteten en annen for verdens muslimer.

Amal Farah, som erklærer seg som ikke-muslim, er bosatt i Storbritannia og sier at dette er grunnen til at hun er i live. Familien brøt kontakten med henne i 2005 og flyttet deretter tilbake til Somalia av frykt for at flere av døtrene skulle forlate den islamske tro.

Hun sammenlikner seg med Meriam Ibrahim som nylig ble dømt til døden i Sudan for å forlate islam . Ibrahim sier at hun aldri har vært muslim og ble oppdratt i den kristne tro. Hennes far er derimot muslim – og dette er godt nok for Sudan. Med en muslimsk far ble hun født muslim.

The Telegraph  ( med kraftfulle leserkommentarer som ingen kan tillate seg i norsk media)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂