Tavle

Du skal på bussen – en nokså lang tur fra Bristol til London. En av medpassasjerene ser litt skummel ut. Han har med seg flere bager inn på bussen. Den ene er stor og rosa. Du føler deg ukomfortabel. Hva gjør du? Holder kjeft og tar risikoen på å dø med manerene i behold eller klager du til bussjåføren vel vitende om at du nå kan bli beskyldt for rasisme og det som verre er?

Ibrahim Ismail skulle fra Bristol til London for en øyesjekk da en medpassasjer klagde til busssjåføren. Ibrahim Ismail, en student (Open University) på 42 år som har bodd i Storbritannia siden 2000, følte seg ydmyket da han måtte gå av bussen. I den rosa bagen som han hadde nektet å legge i bagasjerommet skal det ha vært en printer.

Ibrahim Ismail, 42, was travelling from Bristol to London for an eye check-up when other passengers made a complaint to the driver. Humiliated, Mr Ismail was forced to get off the bus and buy a new ticket for another service – only minutes before forking out his current fare.

National Express claim that the feud started due to a problem with luggage but the passenger said this was not the case.

He said: “Clearly the driver didn’t have an issue with my luggage when I got on the coach, because we had a conversation about it and he allowed me on despite having the bags that I had.

“I believe I was asked to leave because of the way I was dressed, and the fact I’ve got a beard.They asked me to leave because I was a Muslim. Is that not discrimination?

“I was angry, I feel I was discriminated again and treated differently to everyone else because of my religion. Everybody could see it was because I’m a Muslim. There were other black people on the bus, but the driver didn’t say anything to them. But because I’m a black Muslim, it seems it became a problem.”

2F32919D00000578-3352370-Ibrahim_Ismail_pictured_was_asked_to_leave_a_National_Express_co-a-22_1449655738887

 

Ibrahim Ismail sier at han ble kastet av bussen fordi han er muslim.

2F3291A400000578-3352370-Targeted_Ibrahim_Ismail_pictured_said_he_was_chucked_off_a_Natio-m-24_1449655749602

Den 42-årige studenten sier han er offer for diskriminering. 

Hvem i all verden har med seg en printer for å sjekke synet? Vel er det kjedelig å sitte på venterommet, men lell.

Trist at mange er blitt redde for at deres medpassasjerer kan komme til å sprenge dem i luften på en busstur. Men slik er det altså blitt. Man kan hverken tvinge eller pålegge folk til å ha tillit til hverandre.

Daily Mail