Nytt

Investor Øystein Stray Spetalen jobber med et antisosialistisk museum på Bygdøy i Oslo. Her planlegges statuer av ulike personligheter som Finn Gustavsen, Leonid Bresjnev og Adolf Hitler. Spetalen uttaler til finansbladet Kapital

-Vi jobber med museet og bygger stein for stein. Nå holder vi på å lage et «skrekkabinett» i kjelleren av brune og røde sosialister. Også fremtredende nazister som Adolf Hitler og Heinrich Himmler skal få plass i kjelleren.

I følge Kapital vil Spetalen formidle hvordan sosialismen, nasjonalsosialismen, kommunismen og autoriteter har forgrepet seg på enkeltmennesker ved hjelp av bilder, bøker, video og voksfigurer.

-Dette blir et lite vokskabinett i en kjeller på Bygdøy der de besøkende skal utstyres med lommelykt, slik kan de lyse rundt på røde og brune sosialister og lese om hva de ulike sosialistene lovet og hva de f» gjorde mot folk.

 

VG: «Vil bygge «antisosialistisk» vokskabinett