Da kardinal Joseph Ratzinger i 2005 ble forfremmet til pave Benedikt XVI, hadde han i 23 år vært overhode for den såkalte Troskongregasjonen, et slags forvaltningsorgan for den rette katolske lære i den romerske kurien – tidligere kjent som inkvisisjonen.

De færreste vet nok at personen som bekler samme embede i dag, også er tysker: Gerhard Ludwig Müller. I et intervju omtalt på radio gikk han ikke av veien for å svare på hva som er kjetteri i dag:

En manglende bevissthet om menneskets transcendente dimensjon og hellige kall, foruten sansen for den menneskelige verdighet. Jeg tenker på det nye slaveriet, på de fattige, på utnyttelsen av kvinner, misbruk – ikke bare seksuelt – av barn, oppfatningen av de syke som en byrde å eliminere, reduksjonen av livet til dets produktive funksjon, og dagens arbeidsforhold: en økonomisk organisasjon som har en tendens til å ødelegge familielivet, med alvorlige konsekvenser for livet selv, og for barna.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂