Nytt

Pressekonferanse i TeheranPressekonferanse i TeheranDet høyt respekterte Queen Mary University i London (rangert som nr. 145 i verden ifølge The Times) har avholdt et islamsk seminar i regi av universitets islamske forening.

Under dette seminaret ble det iverksatt segregering hvor de kvinnelige studentene måtte benytte egen inngang og ikke ble gitt adgang til å stille spørsmål høyt i salen. De ble også henvist til plasser bak i salen. Dette skjedde samme uke som David Cameron tok opp segregering ved britiske universiteter. Han sa:

‘I’m absolutely clear that there should not be segregated audiences for visiting speakers to universities in Britain.

‘That is not the right approach, the guidance should say that universities should not allow this.’

Segregation 1.jpg

De kvinnelige studentene sa de følte seg ydmyket, men klarte ikke å sette den nedverdigende behandlingen i sammenheng med segregeringen.

‘It’s one thing to be segregated but a whole other thing being told we are not allowed to speak and men being told not to look at woman,’ said the Arts student who wished to remain anonymous for fear of being attacked for her views.

The devout Muslim said the experience was ’embarrassing’, before adding: ‘You just want to shake them and say «Why are you being so disrespectful?»‘.

Man får her inntrykk av at muslimske kvinner mener at segregering av kjønn nesten er akseptabelt. Som om det er greit å gi avkall på enkelte rettigheter men ikke på andre. De ser ikke at de ikke selv har kontroll på hvilke rettigheter de mister, enten det er å la håret flagre fritt eller få sitte på en stol.

Pressekonferanse i Teheran

Bilde fra en pressekonferanse i Teheran. Kvinnens stilling i islam er synlig for alle.

En talsmann for universitet sa: ‘Segregated events are not in line with Queen Mary’s values or equality policy. We will be raising this with our students’ union as this should extend to student society-organised events with external speakers such as this one.’

Daily Mail