Trent College ved Nottingham. Her er LGBT-ideologien gjort obligatorisk. Foto: Trent College/Independent Schools for Hire

Pastoren Dr. Bernard Randall holdt en preken ved Trent College i Nottingham i 2019. Der uttalte han at å tvinge folk til å akseptere LGBT-ideologi var som å tvinge folk til å stemme ja til Brexit.

Dermed mistet Randall jobben, og ble satt under etterforskning av Prevent, en britisk institusjon som skal forhindre radikalisering og terrorisme.

Begrunnelsen var den sedvanlige: Hans ord kunne anses som «skadelig» for LGBT-studenter.

Merkelig nok hører vi aldri at det kan være skadelig for unge menn å bli overøst med begreper som patriarkatet, eller at det muligens er skadelig for små barn å lære at de er monstre i kraft av sin hvite hudfarge.

Men kritisk teori er jo ikke akkurat preget av logikk.

I et innlegg i Daily Mail skriver Randall om sin erfaring.

I have a theory about Brexit. It seems to me that people who voted to leave the European Union voted for largely political reasons – to do with democratic self-determination; and people who voted to remain did so for largely economic reasons – to do with prosperity and jobs.

Randall har ingen problemer med ideologisk uenighet, men mener dette håndteres best gjennom dialog. Slik er det ikke lenger. Nå skal de med feil meninger renskes ut.

You may have heard of the protests outside a Birmingham primary school over the teachings of an LGBT-friendly ‘No Outsiders’ programme.

In a mostly Muslim community, this has been sensitive, because many parents feel that their children are being pushed to accept ideas which run counter to Islamic moral values.

Dette er et mareritt for britiske politikere som er nedsyltet i fantasien interseksjonalitet. For hvordan skal man reagere når en «undertrykt» gruppe (muslimer) reagerer mot noe som også oppfattes som en «undertrykt» gruppe, LGBT-lobbyen? Det blir «system error».

Resultatene av dette tankemønsteret så vi utfolde seg på sitt mest groteske under den såkalte grooming-skandalen, hvor ingen ville ta tak i det velkjente fenomen at unge, britiske jenter ble utsatt for systematisk massevoldtekt på et industrielt nivå. Ofrene hadde feil hudfarge, og gjerningsmennene hadde feil religion.

Enkelte studenter har hjernecellene koblet noenlunde riktig vei, og stilte et vanskelig, men enkelt spørsmål til pastor Randall.

‘How come we are told we have to accept all this LGBT stuff in a Christian school?’

Randall anså spørsmålet som intelligent og gjennomtenkt, og gikk til kjernen av verdispørsmålet, uten å stille spørsmålet om hva som var rett og galt. Svaret han ga gjengir han slik (utdrag):

There are some areas where the two sets of values overlap – no one should be discriminated against simply for who he or she is: That’s a Christian value, based in loving our neighbours as ourselves.

All these things should be accepted straightforwardly by all of us, and it’s right that equalities law reflects that.

You should no more be told you have to accept LGBT ideology than you should be told you must be in favour of Brexit, or must be Muslim – to both of which I’m sure most of you would quite rightly object.

Intellektuell frihet altså. Slikt vil man ikke ha på et britisk college. Derfor måtte Randall renskes ut.

Det virker ikke som at Randall har akseptert den nye verdensordenen. For han argumenterer fortsatt for at det må være greit å mene at ekteskapet i følge kristendommen er en pakt mellom en mann og en kvinne, og all seksuell aktivitet bør holdes innenfor denne rammen.

Dette er ifølge Randall en idé som ikke bare bygger på skriftene, men også på et syn på ekteskapet som en av samfunnets grunnstener. Family values, som de pleide å mase om i USA, samtidig som fattige amerikanere i praksis ble bestukket til å oppløse familiene sine etter Demokratenes president Lyndon B. Johnson’s reform Great Society, med katastrofale konsekvenser. Godt over 60 prosent av mørkhudete barn i USA vokser opp uten en kjernefamilie.

Randall mener den intellektuelle tilnærmingen er frigjørende, og uavhengig av religiøse tekster. Han sier ingenting som ville bli oppfattet som ekstremt, hvis man tok en tidsreise på noen få år tilbake.

In other areas you are entitled to think, if it makes more sense to you, that human beings are indeed male and female, that your sex can’t be changed, that although the two sexes have most things in common, there are some real, biologically based differences between them overall.

Hvis man har små barn som skal ta utdannelse om noen år, så må man ha tungen rett i munnen. For nåtidens og fremtidens unge er i ferd med å gjennomgå hjernevasking på høyt nivå, og hjernevaskerne får full støtte fra hovedstrømsmediene og politikere på høyre- og venstresiden. Vi trassige som stritter imot dør ut om noen få tiår.

Randall skriver noe som alle tilhengere av segregering, utskjelling og splittelse burde ta til seg.

On a more positive note, Christians will want to have a discussion about human identity which focuses on the things we all have in common, rather than increasingly long lists of things which might divide.

Dette burde være et tankekors for oss alle: Har vi ikke noe til felles? Må vi hate hverandre? Dette gjelder også for tilhengere av såkalte vaksinepass.

Som Sting sang, noe naivt men allikevel vakkert: I hope the russians love their children too.

Daily Mail

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.