Feature

max.manus

Don’t be put off by the title, which sounds ominously like Austin Powers: Man Of Mystery.This is an old-fashioned, full-blooded, non-ironic World War II movie, based on the true story of a man who, along with some like-minded chums, made a lot of trouble for the Germans during their occupation of Norway. Like Terminator: Salvation, it’s about resistance fighters. But unlike the Hollywood blockbuster, this movie takes the time to establish its hero as a flawed, uneducated, but extremely interesting human being. Max Manus, Man of War: Dark World War II drama with real heart

Man kan se filmen her. Man kan også se Hvidstengruppen, som 600.000 danskere så i 2012. Den er anderledes og udforsker mere følelserne bag den folkelige modstand mod besættelsen, og den gudstro og forsoning modstandskæmperne mødte døden med. Den er bevægende spillet af fremragende skuespillere. Hvidsten gruppen (2012) I IE og Firefox, ikke Chrome. Det tyske publikum i Hamborg græd ved forevisningen. Jeg kan ikke finde nogle svenske referencer til nogen af filmene, men jeg kan selvfølgelig tage fejl. Jeg var på Hvidsten kro sidste sommer: Blichers Spentrup og Hvidsten Kro.