Svenskene har det travelt for tiden. Denne gang er det tradisjonelle finske julekaker som er i søkelyset. For disse ser da jammen suspekte ut? Ukens oppskrift i Svenska Dagbladet fikk de politiske korrekte til å gni seg i hendene og smatte henrykt. Nazikaker!

LINGON~1

Bildet er lånt fra den «rasistiske» bloggen Husmorsskolan og viser finske julestjerner klare til steking.

At tradisjonelle julekaker ble sammenliknet med nazisymboler falt finnene tungt for brystet og reaksjonene lot ikke vente på seg.

I Finland är det en gammal jultradition att äta julstjärnor. Vill man vara töntig journalist vrider man till det och får det till hakkors. Tala om att se spöken mitt på ljusa dagen eller att göra sensation av ingenting”, skriver Denise Lindell från Finland.

Lucia Eklöf Jonasson skriver:

”Detta är ingen ny produkt utan det allra vanligaste och mest traditionella bakverk, som serveras i så gott som varje hem i Finland till jul de sista hundra kanske flera hundra år. Ingen i Finland har någonsin sett någon koppling till hakkors.”

 

For de modige som gjerne vil prøve seg på finsk julebakst:

SVT