sverige.88an lanserades 1964
Ispinden 88 er kommet i strid modvind i Sverige, hvor antidiskrimineringsbureauet i Malmø beskylder isen for at være nazistisk. Ifølge Elisabeth Kaleebi og Kristina Larsson fra Antidiskrimineringsbyrån i Malmø står 88 for Heil Hitler, fordi det ottende bogstav i alfabetet er H. Til Aftonbladet udtaler Kaleebi, at der ikke kan være tale om en tilfældighed.

Kokainmisbrugende eskimoer

Isproducenten GB afviser anklagerne og fortæller, at 88 har været på markedet siden 1964, hvor navnevalget ikke medførte nogen diskussion. På Aftonbladets spørgsmål om, hvorvidt GB overvejer at udskifte navnet på isen, svarer Petronella Warg, der er presseansvarlig hos isproducenten:

«Knappast. Vi kan inte backa för vad som helst. Vissa hävdar ju att vår isglass Igloo Cola anspelar på kokainmissbrukande eskimåer…»

I 2007 blev GB’s lakridsis Nogger Black trukket tilbage fra markedet, fordi organisationen Centrum mot rasism anså isen for racistisk.

 

 

http://denfrie.blogspot.dk/2013/11/sverige-til-kamp-mod-nazistisk-is.html