Nytt

Mediene konkurrerer om å bortforklare det alle kan se: At bilbrannenen ikke handler om utenforskap, men er et opprør mot det svenske samfunnet. Det er krigshandlinger.

I Norrköping meldes det om et branninferno i en parkeringsgarasje, der 19 biler er skadet, skriver Expressen.

I nabobyen Linköping ble tre biler skadet i bilbrann, skriver Sveriges Radio.

Vandaliseringen har lenge hatt preg av en krypende intifada. Venstresiden har forsynt ghetto-ungdommen med idealer, fra Vestbredden og kampen mot «snuten». Nå ruller det av seg selv.

Det kan virke som om vandaliseringen har kommet opp i et nytt «varv», på et nytt nivå. Den griper om seg, og mediene kan ikke lenger ignorere dem

Men det kan politiet:

– Vi ser ingen forbindelse mellom hendelsene, sier operasjonsleder i Norrköping-politiet, Torbjörn Lindqvist til Aftonbladet.

Politiet har etterlyst vitner og har pågrepet en person i Malmø, men brannene fortsetter. Er det overraskende? De har pågått i mange år.

Mens én ble pågrepet mandag, mistenkt for å kunne stå bak branner i Malmö, er ingen andre pågrepet for de mer enn 70 brannene som har vært i byen den siste tiden. Heller ingen andre er pågrepet for de mange bilbrannene som ellers har vært andre steder i Sverige.

Det finnes alltid en innsnødd professor som er villig til å dra de gamle forklaringene:

Professor Per-Olof Hallin ved Malmö högskola tror Sverige mener brannene er uttrykk for sosiale forskjeller, og mener folk må belage seg på flere bilbranner fremover, skriver NTB.

Det er selvsagt svenskenes skyld.

Hallin mener politikerne siden 90-tallet har latt segregering og forskjeller vokse fram i Sverige.

Hvor lenge kan mediene fortsette å formidle det samme gamle sprøytet og tro de blir tatt seriøst?

 

http://www.aftenposten.no/verden/Niende-natt-med-pasatte-bilbranner-i-Sverige-602280b.html

 

Bildet er fra Rinkeby 23. mai 2013, altså en god stund siden.