Nytt

I våre naboland driver venstreekstreme en form for selvtekt mot folk med politiske meninger de ikke liker. Norsk presse har ikke omtalt denne trakasseringen, som er å bringe den demokratiske samtalen til taushet. Hvis man bare tåler meninger man selv er enig i, blir demokratiet en vits.

Prøven på toleranse er å tolererere ytringer man ikke liker. Men i dagens Norge er dette blitt talemåter.

Venstreekstreme i Norge har vist tendenenser til å ta i bruk de samme metodene som søsterorganisasjoner i Danmark og Sverige.

Sist uke ble det hengt opp plakater i Oslo med navn og bilde av en kvinne med tittelen:
«Fascist i ditt nabolag»

Det er tredje gang kvinnen blir utsatt for en slik offentlig uthengning. Hun er medlem av Stopp islamiseringen av Norge, og i AFAs øyne er hun dermed fritt vilt.

norge.lene.thorbjørnsen

Oppgangen der hun bor er sprayet ned med grafitti.

Politijuristen som kommenterer saken antyder at det kan være snakk om ytringsfrihet og en politisk mening!

Jourhavende jurist Ingelin Hauge ved Grønland politistasjon sier det kan være ulovlig å henge opp slike plakater. Handlingen kan rammes av straffelovens paragraf 246 og 247 om ærekrenkelser.

– Spørsmålet blir hva som er rettsstridig og hva som er krenking av noens æresfølelse, sier Hauge, som tar forbehold om at hun ikke kjenner til saken TV2.no omtaler.

Saker som grenser mot politikk vil også gjøre bildet mer komplisert. Spørsmålet vil være om ytringen er politisk eller hatefull, poengterer Hauge.

Når selv politijurister lurer på om sjikane er legitim politisk ytring forteller det noe om hvilken aksept venstreekstreme har innenfor dagens samfunn.

Politisjef ved Grønland, Kåre Stølen, fordømte det som selvtekt da en 17-åring og en 30-åring forsvarte en 10-åring mot ran. – Slikt godtar vi ikke i vårt samfunn, sa Stølen. Men en politijurist kan altså godta at en uthengning av en navngitt person som fascist med adresse ot bilde er en lovlig ytring!

 

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/her-henges-siankvinnen-ut-som-fascist-4144508.html