Det er kommet meg for øre, gutter og jente, at man ikke har hatt mer enn ca. ti millioner kroner å rutte med det siste året hos tenketanken Civita, som dermed ikke har sett seg i stand til å betale Kristin Clemet mer enn skarve 1,9 millioner kroner i årslønn.

Jeg mener, ærlig talt, folkens: hva slags gniere er dere? Dere kan da umulig ha unngått å få med dere at vi lever i oljealderen, med dens krav til livsførsel av en viss standard i bestemte sirkler.

Og dere må da fremfor alt skjønne at et enda høyere beløp er vel investerte penger. Kristin Clemet er tross alt ansett som en slags intellektuell ledestjerne i Høyre, selv om det – mellom oss sagt – ikke er helt enkelt å skjønne hvorfor.

Uansett: Dere vet jo hvor upålitelig grunnplanet i Høyre er, men med henne i solskinnet, ledsaget av mer eller mindre oppgående tilhengere og meningsfeller, er partiet den beste garantisten for vedvarende tilgang på billig arbeidskraft, med regjeringsskiftet som forhåpentligvis kommer.

Skjønner dere ikke hva som står på spill, nå som fagbevegelsen er i ferd med å skjønne tegningen?

Dere må altså for all del sikre at hun forblir i denne rollen en stund til, og at det kommer flere nye disipler enn Marius Doksheim og et par andre. Jo flere nye pratemaskiner som kommer til for å holde fokus vekk fra stygge tall og skyggesider, desto bedre. Tenk nå litt stort. Vi må oppnå kritisk masse her. Vi ønsker ikke at den skal utebli fordi flinke og ambisiøse folk finner andre fremtidsplaner, vel?

Og se på resultatene! Nå er jo, hi-hi, selv Ola Borten Moe med på laget. Tenk at en sånn komet sprer budskapet om at polakker og litauere er de vises sten. Skulle ikke mer av dette være adskillig mer verdt enn en lederlønning som ikke er stort mer enn statsministeren tjener? Dere må huske på at denne har en mye fetere pensjonsplan enn Clemet. Fire millioner er et mer anstendig beløp for innsatsen, og det er jo uansett lommerusk for dere. Jeg går ut fra at vi forstår hverandre.

Ærbødigst,

 
 

http://e24.no/naeringsliv/her-er-civitas-rike-onkler/20990550