Nytt

Den nye israelske ambassadøren, druseren Naim Araidi, blir intervjuet av NTB og kommer med en interessant observasjon og spådom.

– I Israel har vi kopiert mye av det norske demokratiet, som vi ser opp til. Men nå er det i fare. Hvis en gruppe vil demonstrere for Israel, er de redde. Hvis noen vil gjøre det samme for Palestina, er de ikke redde. Om fem år er det dere som er redde. Dere må ikke være naive, dere er en del av verden, sier han.

Det er ikke vanlig at ambassadører kommer med spådommer om landet vedkommende er stasjonert i. Desto mer oppsiktsvekkende er det at Araidi først konstaterer hvem det er som må demonstrere i frykt og hvem som ikke må. Så sier han:

Om fem år er det dere som er redde.

Hvem er dere? Det er nok nordmenn generelt. Hvorfor spør ikke NTB hva ambassadøren mener? Eller er det slik at også NTB lever i frykt, frykt for å vite?

Ambassadøren gir noe av forklaringen: Dere er en del av verden. Krefter i verden vil altså gjøre at vi om fem år er de som må gjemme oss. Og grunnen: at vi er naive.

Med noen få setninger får Araidi sagt mye. Det er ganske spesielt at en ambassadør er så direkte. Likevel utøser ikke hans tanker noen spørsmål fra NTB. Har de allerede gått og gjemt seg? Av frykt?

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Israels-ambassador—Jodene-i-Norge-er-forst-og-fremst-norske-7055295.html