Paris, 4. november 2023. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB.

Også denne fjerde helgen etter Hamas-angrepet mot israelske sivile den 7. oktober ser vi de samme scenene i London, Berlin, Paris og Washington – men også i Oslo, Stockholm og København – som i Ankara, Istanbul, Islamabad eller Jakarta:

Horder av mennesker demonstrerer mot Israel og for palestinere, ikke sjelden ledsaget av ropet «Allahu akbar!» eller slagord mot Israel og jøder.

Blant publikum er det kanskje mange som oppfatter demonstrasjonene som legitime manifestasjoner av solidaritet med palestinerne, og noen demonstranter deltar også i god tro nettopp av den grunn.

Men det er ikke nødvendig å skrape særlig mye i fernisset av legitim frigjøringskamp for å få øye på et helt annet beist. For det vi har vært vitne til i våre storbyer de siste fire ukene, er islamistisk krigføring mot Vesten, der Israel bare er forposten.

Tro ikke at vi andre slipper unna beistet hvis det lykkes i å jage bort jødene. For islam er den nye nazismen, og vi andre står – i varierende grad – også i veien for de nye nazistenes herredømme.

I likhet med den gamle nazismen, er også den nye nazismen i ferd med å ta over storbyenes gater. Demografien hjelper fienden, for den nye adelen har fylt på med mennesker fra andre himmelstrøk, og den strømmen bare fortsetter selv om den ikke dominerer nyhetsbildet.

Og hvem er det i våre dager som egentlig har overskudd til å stå opp mot de nye nazistene og for sitt eget land? Er det ikke allerede vanskelig nok å få tilværelsen til å henge ihop, ikke minst når våre egne myndigheter gjør hva de kan for at vi skal bli fattigere, marginaliserte og helst usynlige? Og slik blir folk passive vitner til fremveksten av Gazastriper i de fleste vestlige land.

Israels ambassadør til Norge ser det klart:

En demonstrasjon i Essen i Tyskland fredag kveld etterlot liten tvil om hva som pågår: I et pro-palestinsk opptog kunne man se symboler på IS og Taliban, og høre demonstranter ta til orde for et kalifat i Tyskland – foruten det evinnelige og mange hundre ganger gjentatte «Allahu akbar!»

I den pro-palestinske demonstrasjonen som fant sted i Berlin denne lørdagen, var slagord mot Israel og jøder forbudt, men ikke alle klarte å holde seg i skinnet der heller.

Det har nå oppstått en symbiose mellom Hamas og IS, forklarer seniorforsker Eran Lahav ved Israel Defense And Security Forum (IDSF) til Bild. Hamas henter inspirasjon fra IS, og IS bruker Hamas-angrepet til å rekruttere nye medlemmer. Samtidig går både IS, al-Qaida og andre ut i sosiale medier med oppfordringer til å angripe «jøder og korsfarere» – altså kristne (herunder også de sekulære i Vesten som ikke anser seg som kristne).

Når man lytter til slagordene i demonstrasjonene, er det klart at dette er en islamsk krig og ikke bare en palestinsk krig, sier Lahav. Israel er bare det første hinderet.

Den israelske forskeren tror også at vi kan få se pro-palestinsk terror i Europa, men dette er ikke avgjørende: Det er ikke nødvendig å utføre spektakulære angrep i vår verdensdel for å trette ut europeerne. En rekke mindre nålestikk over lang tid, om mulig av symbolsk art, bidrar uansett til det langsiktige målet – ikke ulikt Hizbollahs raketter mot Israel.

Lahav forklarer: «Man har det arabiske begrepet sabr. Det betyr ‘tålmodighet’». Man utfører ett angrep, og så ett til. De vet at Tyskland ikke vil kollapse etter ett angrep. Det er derfor de har tålmodighet. Svært mye tålmodighet.»

Dette er altså en strid som ikke blir borte i vår levetid – med mindre islamistene vinner på walkover fordi europeerne underkaster seg direkte, som i Michel Houellebecqs roman.

Mange er rede til nettopp det siste, og blant dem er København-politiet.

Fredag kveld demonstrerte islamistbevegelsen Hizb ut-Tahrir i den danske hovedstaden. Et av kampropene lød: «Palestina er besatt. Det skal løses med jihad.»

I Danmark er det noen som tar til orde for å straffeforfølge slike kamprop, men til Berlingske sier vaktsjef ved København-politiet Espen Godiksen:

«Vi har hørt ytringerne, og vi har også googlet betydningen af jihad, og deri har vi ikke fundet, at der var basis for en sigtelse. Jihad kan have flere forskellige betydninger, så det ligger inden for rammerne af ytringsfriheden,» siger Espen Godiksen.

Så naiv er det ikke lenger lov å være. Man må nå innse at det pågår en islamsk krig mot Vesten.

For 84 år siden var det mange som hadde interesse av å samarbeide med nazistene eller etterstrebe deres velvilje. Visse ting forandrer seg ikke. Men det hadde i det minste vært deilig å slippe å ha disse aktørene i regjeringsbygget, eller i Det hvite hus.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.