Israelske militære under en bakkeoperasjon i Gaza den 2. november 2023. Foto: Israel Defense Forces (IDF) via AP / NTB.

7. oktober 2023 blir stående i jødenes og Israels historie som en traumatisk dag. Hamas angrep sivile, kvinner, barn, eldre, familier, fremmedarbeidere og endog arbeidere fra Gaza på kibbutzene. Systematisk, bestialsk ondskap ble utøvd med stort engasjement og begeistring. Selv ikke de nazistiske Einsatz-gruppene på Østfronten under krigen utviste slik utspekulert djevelskap som ble Israel til del denne helgen.

På Utøya 22. juli 2011 ble 69 mennesker – 59 av dem flotte norske ungdommer mellom 14 og 21 år – meningsløst drept av en massemorder. I Israel denne lørdagsmorgenen for litt over en måned siden ble minst 260 unge mennesker massakrert, voldtatt, torturert, drept og tatt som gisler til Gaza. I kibbutzene så vi overgrep vår vestlige hjerne ikke klarer å prosessere: små barn bundet sammen, torturert og drept, familier torturert foran hverandres øyne, mødre voldtatt foran sine kjære, babyer stekt levende i komfyren mens mor ble voldtatt og far torturert utenfor, en gravid kvinne mishandlet og sløyet åpen og barnet tatt ut og stukket i hjel før mor selv ble drept, babyer, barn og voksne halshugget. Og ja, vi vet at dette skjedde, både redningspersonellet vitner om det og Hamas brukte go pro kamera og filmet det selv. Hver dag siden 7. oktober har raketter fra Gaza regnet over sivile mål i Israel. Kun en massiv investering i luftvern har hindret dramatiske konsekvenser.

Befolkningen i det sørlige Israel har villet bo der i trygg forvissning om at noe slikt aldri kunne skje, men så skjedde det likevel. Ikke siden Holocaust har så mange jøder blitt drept på en gang, og langt mindre på så bestialsk vis. Dette kan ingen stat leve med. Hamas har siden uttalt at de vil fortsette å gjennomføre slike angrep i fremtiden. Ifølge islam er Israel et waqf-land, det betyr hellig islamsk land som ingen andre kan regjere. De er ikke interessert i en tostatsløsning, deres mål er å slakte jøder og utrydde Israel. Helt i tråd med det deres iranske herrer åpent sier som medlemsland i FN. Hamas sitt charter uttrykker nøyaktig det de utførte 7. oktober, og sivilbefolkningen valgte dem som myndighet i Gaza i 2007.

Israel og Saudi-Arabia var i ferd med å skrive en historisk avtale seg imellom. Abrahams-avtalen som ble fremforhandlet under president Trump, skapte en helt ny realitet i Midtøsten. Fred er mulig. Etter angrepet 7. oktober har mange røster i den muslimske og arabiske verden fastholdt at denne krigen ikke skal ødelegge de gode avtalene, og sunnimuslimske ledere har sagt at Israel tilhører jødene, og de vil ha fred og samarbeid med dem.

I Europa ser vi venstresiden rase i gatene sammen med ekstremistiske innvandrere. «Palestine will be free from the river to the sea», ropes det i den gamle kristne verden. Et kamprop som støtter målet til Hamas. I dette ropet ligger der intet ønske om fred eller sameksistens. I dette ropet er tostatsløsningen død. Israel-venner og Palestina-venner som ikke aksepterer denne dødens tankegang, og som har allierte i den arabiske verden, blir slått ned, og de første drapene har allerede funnet sted. 1930-tallets gatescener i Europa er igjen synlig i våre byer.

Israel tvangsflyttet israelske jøder fra Gaza i 2005. Der foreligger ingen okkupasjon. Med de midlene Gaza har fått fra verdenssamfunnet, kunne de i dag vært et nytt Singapore eller Dubai. De grenser til både Egypt og Israel og har en lang kyststripe. Jødene etterlot seg en blomstrende landbruksproduksjon som var en stor eksportinntekt, dette ble rasert da Gaza-jødene ble tvangsflyttet.

Etter å ha angrepet sivile i Israel, bruker Hamas sivile som skjold i Gaza. Sykehus, skoler og sivile bygninger blir legitime og tvingende nødvendige militære mål for Israel. Ingen hær i verden tyr til så drastiske skritt som Israel for å beskytte fiendens sivilbefolkning. Likevel lider og dør mennesker, og det er ene og alene Hamas sitt ansvar.

Der er ingen fremtid for sivile hverken i Israel eller Gaza med Hamas til stede etter dette. Når Israel har fjernet Hamas, vil hele den arabiske verden trekke et lettelsens sukk, og for den palestinske selvstyremyndighet blir det en ny mulighet til å vise om de er en sann fredspartner.

 

Erik Selle er partileder i Konservativt.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.