Nytt

Huset til SD-politiker Gejbert Strömdahl i Laholm, litt nord for Helsingborg, ble i går beskutt. Det er ikke første gang han er utsatt for skadeverk, og Strömdahl er ikke i tvil om at det er politisk motivert.

Gejbert Strömdahls hus blev beskjutet under onsdagen. Alla fönster i vardagsrummet är krossade. Politikern själv har inte träffats av skotten.

Beskjutningen har troligtvis skett någon gång mellan 14 och 22 under onsdagen och ska ha skett med ett kolsyre- eller luftvapen.

Detta är inte första gången som det sker skadegörelse mot Strömdahl. Natten mellan 30-31 oktober blev hans däck sönderskurna och fick bilen graffitimålad.

Sverigedemokratene har i den senere tiden fått vedvarende urimelig hard medfart for noen partimedlemmers høyst upassende deltagelse i en video for en tid tilbake, hvilket i kombinasjon med den unisone nedlatenheten hos hele det svenske establishment kan ha gjort terskelen lavere for denslags handlinger.

Ikke desto mindre har partiet økt sin oppslutning til 12,3 % i en fersk meningsmåling, og er dermed det tredje største partiet i Sverige med nokså klar margin.

Om den svenske eliten forstår at den fysiske og verbale behandlingen av SD er udemokratisk, eller at partiets økende oppslutning er uttrykk for demokrati, forblir et åpent spørsmål.

 

Hallandsposten: SD-politiker fick sitt hus beskjutet